Spannende Boeken Weken 2019

Thomas Olde Heuvelt schrijft het geschenkboek voor de Spannende Boeken Weken 2019. Als je tussen zaterdag 1 en vrijdag 21 juni voor minimaal € 12,50 aan Nederlandstalig boeken uitgeeft, krijg je zijn novelle ‘Dolores Dolly Poppedijn’ cadeau. 

schermafbeelding 2019-01-18 om 10.55.01Thomas Olde Heuvelt: “Een enorm dankbare opdracht. De novelle leent zich perfect voor de echt gemene spannende vertellingen waar ik verzot op ben. Roald Dahl was daar een grootmeester in. Dolores Dolly Poppedijn vertelt het verhaal van een vrouw die na de dood van haar baby Dolores steeds verder afglijdt tot waanzin in haar poging haar baby te herscheppen. Het is mijn ode aan The Yellow Wallpaper van Charlotte Perkins Gilman (1892), het beste kortverhaal ooit geschreven. Niet alleen een van de eerste werken van de feministische literatuur, dat door de waanzin van de vertelster kritiek leverde op de sociale onderdrukking van vrouwen in Amerika, maar ook een ijzersterke horror story. In dit geschenk kan ik me volop uitleven: verwacht inktzwarte humor, de klassieke onbetrouwbare verteller en flink veel spanning!”

‘Dolores Dolly Poppedijn’ verschijnt in een oplage van ruim 300.000 stuks. Olde Heuvelt neemt de pen over van thrillerauteur Boris Dittrich, die in 2018 het geschenkboek ‘Barst’ schreef. Andere auteurs die in het verleden een spannend geschenk hebben geschreven zijn onderen Marion Pauw, Tess Gerritsen, Loes den Hollander, Karin Slaughter en Saskia Noort.

echoDe 35-jarige Thomas Olde Heuvelt brak met zijn horrorthriller ‘Hex’ wereldwijd door (hier meer informatie). Op 9 mei verschijnt bij Luitingh-Sijthoff zijn langverwachte nieuwe roman ‘Echo’.

De Spannende Boeken Weken zijn de voortzetting van Juni – Maand van het Spannende Boek. Deze campagne is ontstaan in 1989. Onder de noemer ‘Je vakantie begint met boeken’ werkt CPNB dit jaar de hele zomer samen met TUI met als missie de Nederlanders aan het lezen te krijgen.

Tijdens de Spannend Boeken Weken worden verder de Bookspot Gouden Strop uitgereikt, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek, en de BookSpot Schaduwprijs, bedoeld om aankomende schrijvers in het genre te stimuleren.

De winnaar van de Gouden Strop ontvangt een prijs van €20.000 en een speciaal ontworpen sculptuur. De genomineerden op de shortlist ontvangen ieder €1000. De winnaar van de Schaduwprijs mag €2000 bijschrijven op zijn of haar bankrekening. Op 29 mei worden de winnaars bekendgemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s