Echo

Op 9 mei 2019 verschijnt de langverwachte nieuwe roman van Thomas Olde Heuvelt. Dat heeft de schrijver van Hex laten weten op zijn Facebook-pagina. Het gaat om een lijvige roman van meer dan 600 pagina’s met de titel Echo, die door Luitingh-Sijthoff wordt uitgegeven.

echoThomas Olde Heuvelt heeft ruim drie jaar aan de roman gewerkt. “Dit was het moeilijkste wat ik ooit heb gedaan. Het schrijven werd er niet makkelijk op gemaakt door het immer groeiende succes van Hex, niet alleen in praktisch opzicht, maar ook mentaal. Vanaf het begin had ik mezelf voorgenomen om een roman te schrijven die zijn voorganger in alle mogelijke opzichten zou overtreffen”, aldus de 35-jarige Olde Heuvelt.

Echo is ‘een beklemmende thriller over obsessie, bezetenheid en de onverwoestbare kracht van de natuur.’ Het verhaal draait om Nick Grevers en zijn klimmaatje Augustin die gefascineerd zijn door de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Documentatie over de berg is slecht, het is er ongewoon stil, en als ze de vallei betreden bekruipt ze het onheilspellende gevoel dat ze niet alleen zijn. Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Hij is verminkt en heeft zijn gezicht in het verband. Een moeizame revalidatie wacht, maar algauw beseft Nick dat het niet alleen het trauma van het ongeluk is dat hem achtervolgt. Er is iets in hem gewekt…

Hoewel de aanduiding ‘thriller’ op de cover doet vermoeden dat  wat minder pure (bovennatuurlijke) horror kunnen verwachten, liet Thomas Olde Heuvelt weten dat zijn fans daar niet bang voor hoeven te zijn. ‘Er zit net zoveel ‘supernatural’ en horror in Echo als in Hex. De uitgever zet de roman in de markt als mainstream spanning, net zoals de boeken van Stephen King bijvoorbeeld.’

Vertalingen – in ieder geval in het Engels, Portugees, Oekraïens en Chinees – zullen naar alle waarschijnlijkheid begin 2020 verschijnen.

Echo is de opvolger van het in 2013 in Nederland uitgebrachte succesroman Hex, De vertaling, die in 2016 het licht zag, maakte van de Nederlandse auteur een bekende internationale horrorauteur.

Meer informatie over Thomas Olde Heuvelt en Hex vind je elders op Vreemde Werelden.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s