Imagine Film Festival 2019

Van 10 tot en met 20 april opent het Amsterdamse Imagine Film Festival voor de 35ste keer haar deuren voor liefhebbers van de fantastische film.

imagine-2019_poster_magenta-red_rgbHet hoofdprogramma van Imagine bestaat uit zo’n 50 speelfilms en 35 korte films, waaronder ook een groot aantal Nederlandse films.

In het themaprogramma ‘New Stories in Gaming and VR’ wordt gekeken naar de fantastische verhalen die gebruikmaken van interactie, zoals in games en virtual reality. Er wordt een showcase georganiseerd en speelbare demo’s van Nederlandse games en er zijn diverse (inter)nationale gasten aanwezig. Ook wordt dit jaar wederom de Imagine VR-award uitgereikt.

In het wetenschappelijke programma ‘Things to Come’ worden toekomstvisioenen onder de loep gelegd. Hoe reëel zijn dergelijke scenario’s? Met lezingen over onder andere CRISPR/Cas9, Marsreizen en de genetische en biologische achtergrond van superhelden. In dit visionaire themaprogramma wordt de grens tussen werkelijkheid en fantasie en hoe fictieve wetenschap de werkelijkheid kan beïnvloeden onderzocht.

Het late-nightprogramma ‘Slash-O-Rama’ is voor de bezoeker met stalen zenuwen. Het programma richt zich op het horrorgenre bij uitstek: de slasher. In de late uurtjes kan er tijdens Imagine Film Festival genoten worden van bloederige klassiekers. Met een klein retrospectief van films uit de jaren tachtig én een heel bijzondere eregast die later bekendgemaakt zal worden.

Sekten staan centraal in ‘Let’s Talk About Sects’, een divers programma dat de blijvende invloed van sekten op de (Amerikaanse) filmproductie belicht. Met aandacht voor zowel beruchte sekteleiders zoals Jim Jones en Charles Manson, als voor de psychologie van sektes en hun volgelingen.

De komende maanden worden de namen van gasten en de concrete invulling van de themaprogramma’s bekendgemaakt.

Imagine Film Festival vindt in 2019 plaats van 10 tot en met 20 april in EYE Filmmuseum te Amsterdam. Kaartverkoop verloopt via EYE en zal in maart 2019 van start gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s