Star Trek-stilte

Het zou vrij eenvoudig zijn om Vreemde Werelden helemaal vol te stouwen met nieuwtjes over films en series. Er gebeurt op dat gebied zo ontzettend veel dat je er een dagtaak aan hebt om alles bij te houden.

Denk aan bijvoorbeeld de nieuwe Game of Thrones-prequelserie, een remake van de klassieker Dune, een nieuwe SF-film op Netflix (IO), een SF-comedyserie op YouTube Premium (Weird City), een vervolg op de cultklassieker Big Trouble In Little China en de stortvloed aan SF- en fantasyfilms die ons de komende maanden te wachten staat. Om nog maar te zwijgen over alle Star Wars-films- en -series.

Eén franchise komt er dit jaar echter maar bekaaid vanaf: Star Trek.

Goed, deze week (vrijdag 18 januari om precies te zijn) begint het tweede seizoen van het prima Star Trek Discovery. Met een beetje pech worden het dan weer zes afleveringen en moeten we een half jaar wachten op de rest van het seizoen. En dat wordt een lange zit, want de vierde Star Trek-film nieuwe stijl (met onder anderen Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana en Karl Urban) komt er voorlopig niet. Paramount/Viacom heeft in alle stilte de stekker uit de film getrokken.

Paramount/Viacom heeft in alle stilte de stekker uit de 14e Star Trek-film getrokken.

Geen hele grote verrassing. Star Trek: Beyond uit 2016 moest het afleggen tegen Rogue One: A Star Wars Story uit hetzelfde jaar. In 2015 had Disney met veel bombarie de Star Wars-franchise nieuw leven had ingeblazen. Paramount durft anno 2019 simpelweg de strijd niet aan te gaan, vooral ook gezien het moordende tempo waarin Disney allerlei Star Wars-films en –series op de SF-fans afvuurt.

Als pleister op de wond wordt er momenteel wel gewerkt aan de kindertekenfilmserie ‘Lower Decks’ en schijnt Patrick Stewart wel oren te hebben naar een serie rond zijn iconische personage Jean-Luc Picard. De serie zou zich afspelen na de mislukte couppoging van de Romulans (‘Star Trek: Nemesis’) en het uiteenvallen van het Romulan Empire. Picard zou zijn leven vervolgens op een hele manier gestalte hebben gegeven. De nog titelloze Picard-serie zou op zijn vroegst eind 2019 in première gaan.

Daarnaast krijgt Michelle Yeoh (die in Star Trek Discovery de rol van Phillipa Georgiou speelt) een eigen Star Trek-spin-off. De serie, geschreven door Bo Yeon Kim en Erika Lippoldt, draait niet om Phillipa Georgiou de Star Fleet Captain, maar om haar duistere alter ego, de voormalige keizerin van het snode Terran Empire. Meer details over deze, eveneens nog titelloze, serie worden binnenkort bekendgemaakt.

Tot die tijd moeten we voorlopig maar genoegen nemen met Star Trek Discovery….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s