Star Wars in 2019

Het leek me voor de verandering wel eens aardig om de interessante films en series in kaart te brengen die het komende jaar verschijnen. Na een kleine tien minuten gaf ik het op. Alleen al de lijst met films tot halverwege dit jaar (‘Ad Astra’, ‘Captain Marvel’, ‘Hellboy’, ‘Star Wars IX’, ‘Avengers Endgame’, ‘Artemis Fowl’, ‘Men in Black: International’ etc.) begon schrikbarende vormen aan te nemen.

Weet je, zo dacht ik, laat ik mijn vizier gewoon eens richten op Star Wars. Het is immers alweer ruim een jaar geleden dat ‘Star Wars Episode VIII: The Last Jedi’ in de bioscoop te zien was (en dan reken ik het toch wel een beetje geflopte ‘Solo: A Star Wars Story’ voor het gemak even niet mee). Star Wars-fans (en wie is dat niet?) kunnen dit jaar hun hart ophalen, want er verschijnt Heel Erg Veel.

rey-daisy-ridley

Episode IX & Disney+

Om te beginnen gaat op 20 december het negende, door J.J. Abrams geregisseerde Star Wars-deel in première. Een titel is nog niet bekend, maar wel dat Mark Hamill op de een of andere manier terugkeert als Luke en dat ongebruikt materiaal van Carrie Fisher (die op 27 december 2016 overleed) wordt gebruikt om haar verhaallijn af te ronden. Verder keren natuurlijk ook Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver en Oscar Isaac terug.

Verder is later dit jaar de serie ‘The Mandalorian’ te zien van de hand van Jon Favreau, die naam maakte met ‘Iron Man’. De serie wordt vooral ingezet ter promotie van de nieuwe Disney+ streamingdienst en speelt zich af in de wereld van ‘Return of the Jedi’, dus na de val van het Keizerrijk. Pedo Pasal (bekend van Narcos) is een van de hoofdrolspelers.

En als je als Star Wars-fan nog niet helemaal overtuigd bent om een abonnement te nemen op Disney+, dan werkt misschien het volgende argument: het zevende seizoen van de animatieserie ‘The Clone Wars’ is exclusief te zien op deze streamingdienst. De serie werd vijf jaar geleden abrupt gestopt toen Lucasfilm besloot zich te richten op nieuwe Star Wars-verhalen, maar wordt dus nu nieuw leven ingeblazen.

Tot slot zendt The Disney Channel vanaf 13 januari het tweede seizoen uit van de tekenfilmserie ‘Star Wars: Resistance’.

Games & comics

Gamers kunnen hun borst natmaken met ‘Vader Immortal’, een virtual reality-spel dat speciaal is ontwikkeld voor de Oculus Quest, en ‘Star Wars Jedi: Fallen Order’ van ontwikkelaar Electronic Arts.

En dan hebben we nog de comics. De eerste helft van dit jaar verschijnen Vader: ‘Dark Visions’ (maart), ‘Obi-Wan’ (deze week verschenen), ‘Jango Fett’ (deze week verschenen), ‘Star Wars: Age of the Republic Special’ (16 januari). ‘Anakin Skywalker’ (6 februari), ‘Count Dooku’ (13 februari), ‘Padme Amidala’ (6 maart), ‘General Grievous’ (13 maart) en ‘Mechanical Mayhem’ (12 maart).

Romans

Zin in meer? In 2019 zien de volgende romans het licht. ‘The Queen’s Shadow’ door E.K. Johnston (5 maart), ‘Master & Apprentice’ door Claudia Gray (16 april), ‘Thrawn: Treason’ (23 juli) van Star Wars-veteraan Timothy Zahn en het kinderboek ‘C-3PO Does NOT Like Sand!’ (4 juni).

Tot slot kunnen fans hun tanden zetten in het lijvige fotoboek ‘Industrial Light & Magic Presents: Making Solo’ (16 april) geschreven door Rob Bredow.

Nóg meer

Is dat alles? Bijna. Deze zomer worden de Disneyland-parken in Anaheim en Orlando uitgebreid met een Star Wars-gedeelte, waarin je onder meer kunt plaatsnemen in een Millennium Falcon-achtbaan. En van 11 tot en met 15 april vindt in Chicago de conventie Star Wars Celebration plaats, waar ongetwijfeld nóg meer projecten bekend worden gemaakt…

Kortom, alleen al voor Star Wars-fans wordt dit een jaar om naar uit te kijken. En die volledige lijst? Acht, die komt er vast wel een keer…

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s