Harland Award Verhalenwedstrijd 2018

De inzendtermijn voor de Harland Award Verhalenwedstrijd is bekendgemaakt. Schrijvers die de prijs voor beste Nederlandstalige SF-, fantasy of horrorverhaal in de wacht willen slepen, kunnen van 1 oktober tot 1 november middernacht hun verhalen inzenden. De winnaar neemt onder meer 1000 euro mee naar huis.

De Harland Awards zijn de ‘bekroningen voor de Nederlandstalige verbeeldingsliteratuur’, georganiseerd door de Stichting ter Bevordering van het Fantastische Genre. Verhalen mogen maximaal 7500 woorden lang zijn, deelname kost 10 euro en iedere inzender krijgt een juryrapport met de jurybeoordelingen en feedback van alle deelnemende verhalen. Meer informatie over de voorwaarden vind je hier.

De winnaars van vorig jaar waren Rob Geukens, Wouter van Gorp en Joost Uitdehaag, die er respectievelijk met de eerste, tweede en derde prijs vandoor gingen. Zie hier voor de winnaars in de overige verhalencategorieën.

De organisatie van de Harland Award Verhalenwedstrijd is inmiddels overgenomen door Mariska Reniers en Lisa Kuijvenhoven. Hopelijk zorgen zij voor wat frisse wind, want eerder dit jaar ging het behoorlijk mis bij de Harland Awards.  Naast het organiseren van een verhalenwedstrijd, reikt de organisatie namelijk ook sinds 2015 de Harland Award Boekenprijs uit voor beste oorspronkelijke Nederlandstalige fantastische boek. En dat verliep nogal desastreus. Nadat een voorselectie-jury een shortlist had gemaakt, besloot de eindjury vervolgens geen prijs uit te reiken omdat de inzendingen niet goed genoeg waren. Of, in hun eigen woorden: ‘Geen van de genomineerde boeken haalde een kwaliteitsnorm die wij noodzakelijk achten voor de lauwerkrans die de Harland Award is.’

Een opmerkelijke beslissing, want hoe je het ook wendt of keert: zelfs met allemaal slechte boeken is er een de beste. Het lijkt er meer op dat de jury zichzelf te goed vond voor zijn eigen inzenders. Om nog maar te zwijgen over de sneer naar de auteurs én de lezers. Of er dit jaar een Harland Award Boekenprijs wordt uitgereikt, valt nog te bezien. Op de site wordt er in ieder geval met geen woord over gerept…

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s