Horrorwedstrijd Huiveringen

De virtuele brievenbus van de Harland Awards is weliswaar sinds 1 oktober geopend, maar wie graag zoveel mogelijk ijzers in het vuur heeft én een horrorverhaal heeft geschreven, kan ook zijn of haar geluk beproeven bij Huiveringen.

Huiveringen is een nieuwe verhalenwedstrijd voor oorspronkelijk Nederlandstalige horror- en griezelverhalen. De organisatie – in de persoon van Jack Schlimazlnik – gooit het nadrukkelijk over een andere boeg. Zo hoeven de verhalen niet anoniem worden ingezonden (‘de jury is in staat is om met literaire en genre-technische argumenten te onderbouwen waarom een verhaal de wedstrijd wint’) en worden de winnaars niet gepubliceerd in een bundel of online – hoewel de organisatie niet onwelwillend tegenover een dergelijk voorstel staat, zo valt te lezen.

Wat je kunt winnen? De eer. En een trofee, een certificaat en nog nader bekend te maken geldbedrag (met een maximum van 100 euro). Verhalen mogen maximaal 6000 woorden tellen en moeten worden ingezonden vóór 3 november. De jury bestaat uit Gerard van den Akker, Tamara Gruben en Tom Schoonbaert.

En wie helemaal de smaak te pakken heeft gekregen, kan alvast broeden op zijn of haar inzending voor de Waterloper verhalenwedstrijd (deelname vanaf mei 2019) en de NCSF schrijfwedstrijd (deadline 1 februari 2019, alleen sciencefiction).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s