Robot Love

Robots zijn helemaal hip, zo lijkt het wel. Niet alleen vindt in het Utrechtse museum Speelklok eind deze maand een expositie rond robots plaats, afgelopen weekend werd het startschot gegeven van het festival Robot Love in Eindhoven.

Van 15 september tot 2 december vindt Robot Love plaats op verschillende locaties in Eindhoven. Robot Love onderzoekt de band tussen mens en robot. Met andere woorden: hoe kunnen wij robots accepteren, beter nog, leren liefhebben? Robots en artificiële intelligentie (AI) moeten als nieuwkomers veel leren en worden opgevoed. En dat ‘vereist aandacht, zorg en vooral liefde.’

Volgens de organisatie belooft het festival ‘een up close & personal-ervaring voor iedereen met interesse in kunst, design en technologie.’ Het programma omvat een tentoonstelling in het Evoluon, lezingen, workshops, een programma in samenwerking met Baltan Laboratories, een conferentie over robotethiek, een educatief programma in de vorm van de Robot Love Academy en de all-inclusive Cyborg Catwalk, waarvoor makers middels een open call gevraagd worden om werk te ontwikkelen.

De uitvalsbasis van Robot Love is de culturele hotspot de Melkfabriek op het voormalige Campina-terrein aan de Kanaaldijk-Zuid in Eindhoven.

Meer informatie over het soms wat taaie, maar interessante programma vind je op hun site.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Pingback: Vreemde Werelden
  2. Pingback: Vreemde Werelden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s