Tentoonstelling Robots Love Music

In het Utrechtse Museum Speelklok zijn vanaf eind september 250 robots uit de collectie van de in 2017 overleden Chriet Titulaer te zien. De robots zijn onderdeel van de expositie Robots Love Music, die van 21 september tot en met 3 maart 2019 te bewonderen is.

De familie van de presentator, sterrenkundige en gadgetliefhebber heeft de verzameling robots in bruikleen gegeven aan het Utrechtse museum. Verder zijn tijdens de tentoonstelling fragmenten te zien uit het succesvolle populairwetenschappelijke programma Wondere Wereld, dat Chriet Titulaer presenteerde en produceerde van 1983 tot en met 1989.

Afbeelding-Chriet-TitulaerCentraal bij Robots Love Music staan echter diverse muziekrobots, waaronder de op de marimba improviserende Shimon, een klarinetspelende robot uit de 18e eeuw en de automaat Hugo uit de gelijknamige film.

Op verschillende locaties in Utrecht worden vanaf eind september door Museum Speelklok, universiteiten, podia en muzikanten uiteenlopende robotevenementen georganiseerd, waaronder een Robot Dansparade tijdens het Utrechtse Uitfeest en een symposium rond en van muzikant en robot-ontwerper Gil Weinberg. Zie hier voor de complete agenda.

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Pingback: Vreemde Werelden
  2. Pingback: Vreemde Werelden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s