Orakel

In januari 2021 verschijnt ‘Orakel’ de nieuwe roman van Thomas Olde Heuvelt. Dat heeft de 37-jarige schrijver bekendgemaakt via een korte teaser op social media.

‘Orakel’ draait rond Luca Wolf en Emma Reich, die op een mistige winterochtend een achttiende-eeuws zeilschip in een bollenveld bij de duinen zien liggen. Orakel, staat er op de achtersteven. Het ligt er, in alle opzichten, verkeerd. Emma kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat het luik op het hellende dek binnen. Niemand ziet haar ooit nog terug. Luca blijft verbijsterd achter: hij wilde haar wel achterna gaan, maar iets hield hem tegen. De uitdrukking op haar gezicht toen ze door het luik ging, heeft hem bang gemaakt…

Niet veel later zijn er elf mensen verdwenen, worden Luca en zijn moeder afgesloten van de wereld vastgehouden in een beveiligde instelling en staan de geheime diensten voor een raadsel. Alles moet uit de kast worden getrokken om een mediastorm te voorkomen. Maar als men graaft in een ver verleden om het mysterie van de Orakel te ontrafelen, ontdekt men dat het schip een voorbode is van iets onheilspellends. Iets dat ons aller toekomst op het spel zet.

Olde Heuvelt laat weten dat hij nog volop aan het schrijven is. Eén tipje van de sluier wil hij wel alvast oplichten: “Orakel kun je stilistisch en qua verhaal vergelijken met HEX, maar is geschreven met de wijsheid van iemand die ook Echo heeft geschreven.”

Thomas Olde Heuvelt

Met zijn horrorroman ‘Hex’ (oorspronkelijk verschenen in 2013 en vertaald in 2016) brak Thomas Olde Heuvelt wereldwijd door. In 2019 verscheen de langverwachte opvolger ‘Echo’, een beklemmende horrorroman over een vervloekte klimtocht in de Zwitserse Alpen (nu verkrijgbaar in een midprice uitgave). Verder schreef hij vorig jaar het (redelijk bizarre) geschenkboekje ‘Dolores Dolly Poppedijn’ voor de Spannende Boekenweken.

Ik ben overigens benieuwd hoe staat met de verfilming van ‘Hex’. Het zou mooi zijn als die óók volgend jaar het licht zal zien…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s