Ares

Nog dit jaar moet de eerste Nederlandse Netflix Original-serie Ares in première gaan. De opnames van Ares zijn inmiddels gestart in Amsterdam.

Het gaat om een achtdelige psychologische horrorserie over de beste vrienden Rosa (gespeeld door Jade Olieberg) en Jacob (Tobias Kersloot) die worden uitgenodigd door een geheim studentengenootschap in het hart van Amsterdam. Ze geven zich over aan deze wereld vol rijkdom en macht. Maar dan blijkt deze plek gebouwd op demonische geheimen uit het Nederlandse verleden. Een plek waar zij een verschrikkelijke prijs betalen om bij de elite te horen. Het klinkt vooralsnog niet heel erg spannend, om heel eerlijk te zijn. Maar wie weet…

De cast bestaat verder uit Lisa Smit, Robin Boissevain, Frieda Barnhard en Gouden Kalf-winnares Rifka Lodeizen. De serie wordt geregisseerd door Giancarlo Sanchez en Michiel ten Horn en is geschreven door het schrijverscollectief Winchester MCFly, onder leiding van Michael Leendertse.

Verder wordt druk gewerkt aan een Netflix-serie gebaseerd op het klassieke Nederlandse kinderboek De Brief voor de Koning (1962) van Tonke Dragt. Het gaat om een Engelstalige serie, waarbij wordt gefilmd in onder meer Amsterdam, Praag en Nieuw-Zeeland.

De kans is nagenoeg nihil dat Vreemde Werelden wordt gelezen op het Nederlandse Netflix-kantoor, maar mocht er toch iemand meekijken: de door Tais Teng geschreven verhalen rond de occulte meesterspeurder Hans d’Arcy schreeuwen om een verfilming en zouden het echt geweldig doen als serie…

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s