Bookstore Day 2020

De vierde Nederlandse editie van Bookstore Day vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 september. De dag zou eerst op 16 mei worden georganiseerd, maar het coronavirus gooide roet in het eten.

Het aanvankelijke plan was om in iedere provincie een auto vol te laden met schrijvers, die vervolgens meerdere boekhandels zouden bezoeken. Eén van die auto’s was bestemd voor de gehele familie Chabot, die onlangs met maar liefst drie titels bij drie uitgevers de bestsellerlijst bestormde.

Vanwege de coronamaatregelen is dit plan behoorlijk uitgekleed. Alleen de auto met schrijver Bart Chabot en zijn zonen Sebastiaan, Maurits en Splinter is gebleven. De familie Chabot zal diverse boekhandels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag aandoen.

Leuk natuurlijk, maar nog leuker is het om die dag je lokale boekwinkel te bezoeken en een hart onder de riem te steken. Bookstore Day is namelijk bedoeld om de boekwinkels in het zonnetje zetten. Dit jaar nemen ruim 150 zelfstandige boekenwinkels in het hele land deel aan Bookstore Day. Op deze kaart vind je een overzicht van alle deelnemende boekwinkels.

Op Bookstore Day zijn diverse boeken in prijs verlaagd en zijn speciale uitgaves en andere exclusieve boeken te verkrijgen. De eerlijkheid gebiedt mij echter te zeggen dat er voor de liefhebbers van het fantastische boek weinig interessants bijzit. Helaas geen verhalenbundel van Thomas Olde Heuvelt zoals een paar jaar geleden het geval was.

Als je toch op zoek bent naar een koopje, heeft uitgeverij Luitingh Sijthoff een goede deal: De laatste wens, de eerste Witcher-verhalenbundel Andrzej Sapkowski, is speciaal vanwege Bookstore Day tijdelijk te koop voor €7,50. (En dat geldt – opmerkelijk genoeg – ook online…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s