Fantasy Schrijfwedstrijd 2020

De shortlist van de Fantasy Schrijfwedstrijd 2020 is bekend. In totaal zijn er 119 verhalen ingestuurd, waarvan er 10 doorgaan naar de volgende ronde. Het verhaal van de winnaar wordt als e-boek uitgegeven bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

De shortlist ziet er als volgt uit:

  • Basquiat van Tom Thys
  • Bitwereld van Inés Beuker
  • De geheime wereld van Amsterdam van Edward Gebuis
  • De rode heks van Mariska Hoogkamer
  • Een ongenode gast van Nick Lamberts
  • Een verbond van Paris Duivenvoorden
  • Een vervloekte wolf van Zoë Harteman
  • Heer van vliegen van Jasper Boudry
  • IJzerkoning van Joris van Hal
  • Tussen leven en Dood van Debby Willems

De jury bestaat dit jaar uit Jan Biesheuvel (eigenaar van boekhandel Hoofdstuk Een in Brielle), Roderick Leeuwenhart (auteur van de YA-reeks Pindakaas en Sushi, winnaar van de Harland Awards Verhalenwedstrijd 2016 en oprichter van Uitgeverij Leeuwenhart) en Davey Cobben (uitgever bij Vakmedianet en oprichter van FantasyWereld.nl en Fantasy-schrijven.nl).

Juryvoorzitter is Maarten Basjes, die al meer dan tien jaar bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff werkt en onder meer verantwoordelijk is voor het fantasyfonds. Hij redigeerde HEX van Thomas Olde Heuvelt en Quarantaine van Schaduwprijswinnaar Erik Betten.

Op vrijdag 18 september wordt de winnaar feestelijk bekendgemaakt. De schrijver van het beste verhaal wint een optiecontract voor de publicatie van zijn of haar verhaal als e-boek bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Daarnaast krijgt de winnaar onder meer professionele begeleiding bij het redigeren en een online schrijfcursus naar keuze van het platform Fantasy-schrijven.nl.

Of er ook plannen zijn om de overige verhalen te bundelen of op een andere manier te publiceren, is niet bekend.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s