Kristallen bol

Het januarinummer van ParaVisie heb ik bewaard. Niet omdat ik nu zo’n trouw lezer ben van dit spirituele tijdschrift, maar omdat in het eerste nummer van 2020 traditiegetrouw de voorspellingen zijn te vinden.

Mediums en paragnosten nemen een kijkje in hun spreekwoordelijke kristallen bol en voorspellen wat ons allemaal in het nieuwe jaar te wachten staat. Voorspellingen die overigens vooral lijken voort te komen uit persoonlijke frustraties en angsten, bijvoorbeeld voor terroristische aanslagen of de economische gevolgen van de brexit.

Het leek me wel aardig om in januari 2021 eens te kijken wat er van al die voorspellingen terecht was gekomen. Zolang hoefde ik echter niet te wachten. Het coronavirus heeft de wereld tot stilstand gebracht. Een beetje paragnost had dat toch moeten zien aankomen?

Een beetje paragnost had het coronavirus toch moeten zien aankomen?

De voorspellingen van de paragnosten en mediums waaieren alle kanten uit. Zo voorspelt Ans Bijvank sneeuw in februari, winst voor Steven Kruijswijk in de Tour de France, een tweede plek voor Nederland tijdens het Eurovise Songfestival en een zinkende boot voor de kust van Engeland.

Françoise Wesselius verwacht dat de ruimte binnen vier jaar wordt gekoloniseerd, dat Max Verstappen op het podium belandt na afloop van de Grand Prix van Zandvoort en dat koning Willem-Alexander last van zijn nek en schouders krijgt. En o ja, op verschillende werelddelen vinden er dit voorjaar grote aardbevingen plaats.

Volgens medium Henny Stoops hebben de branden in Australië van vorig jaar niets te maken met de opwarming van de aarde, nee: “De bosbranden zijn aangestoken om het land minder aantrekkelijk te maken voor immigranten. Maar dit komt pas veel later aan het licht.” En de branden in Californië? “Die worden veroorzaakt of verergerd door weermanipulatie en stoffen uit chemtrails.”

En zo gaat het pagina’s door (‘rijke landen kiezen voor de bitcoin’, ‘Rond Den Haag worden UFO-verschijnselen waargenomen’, ‘Boris Johnson wordt opgevolgd door een vrouw’, ‘Ajax wordt landskampioen’), waarbij door veel paragnosten wordt ingezoomd op privéleven van BN’ers.

Je kunt nu al concluderen dat nagenoeg alle voorspellingen uit een hele dikke spirituele duim zijn gezogen.

Hoewel 2020 nog maar een paar maanden oud is, kun je nu al concluderen dat nagenoeg alle voorspellingen uit een hele dikke spirituele duim zijn gezogen. Of misschien is het beter om het Haarlemse medium Thomas Woolthuis te citeren. Als hem wordt gevraagd waarom voorspellingen soms niet uitkomen, antwoordt hij: “Dat heeft te maken met invloeden van niet-energetische/spirituele aard, die door paragnosten vaak niet te voelen zijn. Ze resoneren eenvoudigweg niet met het trillingsniveau waarop paragnosten acteren.”

Ja, zo kun je alles wel verklaren natuurlijk.

Maar toen begon ik de voorspellingen van Woolthuis te lezen. En mijn mond viel open. Na de plannen van Trump en diens isolationistische politiek te hebben besproken, zegt hij: “Eén van de andere nieuwskoppen die ik voor me zie, is dat er een ziektebeeld ontstaat die we nog niet eerder in deze omvang hebben ervaren. Aids was flink, maar dit zal die ziekte doen vervagen.”

Aids was flink, maar dit zal die ziekte doen vervagen.

Wacht, wat?! Vertel meer, want dat klinkt behoorlijk dreigend! De Paravisie-redactie grijpt echter in, het moet natuurlijk wel gezellig blijven: “Gauw maar naar iets luchtigers: bekende Nederlanders.” Waarna de liefdeslevens van onder anderen Maan de Steenwinkel en André Hazes de revue passeren.

Als enige van de negen paragnosten voorspelt Woolthuis iets dat verontrustend veel op de uitbraak van het Corona-virus lijkt. Hoewel hij er ook naast zit (‘Ik zie een man uit het gebied van de Middelandse Zee die het Songfestival wint.’), lees je zijn voorspellingen nu opeens met andere ogen.

In de laatste dagen van 2020 zal een ‘soort asteroïde’ de aandacht opeisen van NASA en andere organisaties die zich bezighouden met dingen buiten de aarde, orakelt Woolthuis. Moeten we ons zorgen gaan maken? “Acuut gevaar levert het uiteindelijk niet op, maar het zal de gemoederen weer aardig bezig gaan houden.”

Wederom een cliffhanger van jewelste. Ik bewaar deze Paravisie toch maar wel, maar dan alleen voor de voorspellingen van Thomas Woolthuis.

Wordt vervolgd dus in januari 2021…

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Thomas Woolthuis schreef:

  Geachte redactie,
  Ik heb met genoegen deze recensie op mijn voorspellingen over 2020 gelezen. Waarvoor dank!
  Toch, en ik wil hiermee niets aan uw objectiviteit beïnvloeden, zijn er veel meer voorspellingen inmiddels uitgekomen, dit jaar.
  Formule I gaat niet door!
  Meilandjes winnen televisier ring!
  Gevaarlijk virus bedreigd wereld (corona)
  Europa door Amerika geïsoleerd
  De Astroide is ook al langs geweest. Tijdspanne is het grootste probleem voor een paragnost namelijk…
  En zo zijn er nog wel meerdere te noemen.
  Graag deel ik met u mijn voorspellingen.
  Geef maar eens een belletje 06-25198866

  Met vriendelijke groet,

  Thomas Woolthuis

  Like

 2. Susan C schreef:

  Thiss was a lovely blog post

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s