Wordt verwacht – februari 2020

Een representatief overzicht van de SF-, fantasy-, horrorromans en -verhalenbundels die in februari 2020 verschijnen in Nederland en Vlaanderen.

Als eerste wordt de auteursnaam en de boektitel vermeld, tussen haakjes de naam van de uitgever, het genre en de (advies)prijs. Tevens heb ik aangegeven of de titel tot het young adult-segment behoort. De link verwijst naar de desbetreffende bol.com-pagina of naar de site van de uitgever. Deze lijst is mede tot stand gekomen dankzij de hulp van Jos Lexmond.

Mis je een titel? Verkeerde datum? Liever een andere link? Of wil je iets opsturen? Stuur een mailtje of laat hieronder een reactie achter

Februari

 • Eindtijden in de polder (EdgeZero, SF/fantasy/horror, nnb)
  Bundeling verhalen geïnspireerd door The Nightland van William Hope Hodgson. Met bijdragen van Frank Roger, Joy Ruijmgaart, Jan JB Kuipers, Jaap Boekestein, Jack Schlimazlnik, Tais Teng, Dick van der Bij, Johan Klein Haneveld, Mike Jansen en Tais Teng & Roderick Leeuwenhart.

7 februari

15 februari

 • Verhalen Vertellers 2 (Uitgeverij Macc, SF/fantasy, €16,95)
  Reis mee met gouden luchtschepen, ontmoet sensuele godinnen en ijzeren krijgers en werp een blik in het hiernamaals. In de bundel Verhalen Vertellers 2 vind je bijdragen van  Tais Teng, Jaap Boekestein, Theo Barkel, Karel Smolders, Nadine Stenglein, Johan Klein Haneveld, Gerd Goris, Vince Penders, Martijn Kregting en Nanouk Kira.

17 februari

25 februari

 • Terry Goodkind – De Kronieken van Nicci 3 – Het Leger van Steen (Luitingh-Sijthoff, fantasy, €27,50)
  Het Leger van Steen is het derde deel van Terry Goodkinds nieuwe reeks De Kronieken van Nicci. Het is gebaseerd op een van de geliefdste personages uit zijn reeks De Wetten van de Magie en de daaropvolgende Richard & Kahlan-romans.
  Wanneer een leger van steen ontwaakt uit een diepe slaap, staan alleen Nicci, Nathan en Bannon het nog in de weg voordat het de stad Ildakar vernietigt.
 • Holly Black – Elfhame 1 – De wrede prins (Boekerij, fantasy, €20)
  Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame. Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

28 februari

 • Pierce Brown – De Mars Trilogie 1 – Rood (Luiting Sijthoff Fantasy, SF/fantasy, €24,99)
  Rood is het eerste deel van De Mars Trilogie van Pierce Brown. Darrow is een Rode, een lid van de laagste kaste in de kleurgeoriënteerde maatschappij van de toekomst. Net als zijn mede-Roden werkt hij de hele dag diep onder de grond, ervan overtuigd dat hij en zijn medemensen het oppervlak van Mars leefbaar maken voor toekomstige generaties. Een lot waar Darrow vrede mee heeft, in het besef dat hij met zijn bloed en zweet een betere wereld voor zijn kinderen creëert.
  Maar Darrow en zijn soort worden misleid. Op een gegeven moment komt hij erachter dat het oppervlak van Mars al sinds generaties door mensen wordt bewoond. Gigantische steden en vruchtbare akkers strekken zich uit over de hele planeet. Darrow – en alle Roden net als hij – zijn niets meer dan slaven die moeten zwoegen voor de decadente heersende klasse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s