36e editie Imagine Film Festival

Liefhebbers van de fantastische film kunnen van donderdag 16 tot en met zaterdag 25 april hun hart weer ophalen in het Eye Filmmuseum in Amsterdam. De 36e editie van het Imagine Film Festival staat traditiegetrouw in het teken van originele en eigenzinnige horror-, sciencefiction- en fantasy-films.

Eregast is dit jaar de Zuid-Afrikaanse filmregisseur Richard Stanley, die in de jaren negentig doorbrak met Hardware (1990) en Dust Devil (1992). Na een periode waarin hij vooral als scenarist en documentairemaker actief was, is Stanley terug met de H.P. Lovecraft-verfilmingColor Out of Space. Tijdens Imagine zijn al zijn fictiefilms te zien en twee door hem uitgekozen titels.

Still uit Color Out of Space

Tijdens An Evening With Richard Stanley op donderdag 17 april is er een Career Talk, met aansluitend de Nederlandse première van Color Out of Space, met Nicolas Cage in de hoofdrol, en de keuzefilm The Texas Chainsaw Massacre 2. Richard Stanley zal bij al zijn eigen filmvertoningen aanwezig zijn voor een inleiding en een Q&A.

Zoals ieder jaar bestaat het hoofdprogramma van Imagine uit zo’n 50 speelfilms en 35 korte films, waaronder ook een groot aantal Nederlandse films. Met het jaarlijks terugkerende wetenschapsprogramma Things to Come wordt vanuit de verbeelding naar de maatschappij van nu en de toekomst gekeken.

Tijdens deze editie van het festival is het hoofdthema: Nature Strikes Back! (Klimaat)wetenschappers, futurologen en filmmakers leggen in dit programma de rampenscenario’s uit de eco-horror en cli-fi (climate fiction) naast het angstaanjagend veranderende klimaat in onze werkelijkheid.

Bij Imagine Expanded laten fantastische verhalen en werelden de verschillende platforms film, games en VR samenvloeien. Level Up is een showcase met voor het publiek speelbare demo’s van de nieuwste onafhankelijk geproduceerde Nederlandse en Vlaamse games.

Het festivalbeeld van Imagine 2020 is ontwikkeld door de Amsterdamse ontwerpstudio What The Studio, samen met een illustratie van de Poolse kunstenaar Dawid Planeta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s