Wordt verwacht – november 2019

Een representatief overzicht van de SF-, fantasy-, horrorromans en -verhalenbundels die in november 2019 verschijnen in Nederland en Vlaanderen.

Als eerste wordt de auteursnaam en de boektitel vermeld, tussen haakjes de originele titel, de naam van de uitgever, het genre en de (advies)prijs. Tevens heb ik aangegeven of de titel tot het young adult-segment behoort. De link verwijst naar de desbetreffende bol.com-pagina of naar de site van de uitgever. Deze lijst is mede tot stand gekomen dankzij de hulp van Jos Lexmond.

Mis je een titel? Verkeerde datum? Liever een andere link? Of wil je iets opsturen? Stuur een mailtje of laat hieronder een reactie achter. 

1 november

 • Evi F. Verhasselt – De Laatste Erfgenaam: De Smaragden Troon (Celtica Publishing, fantasy, €20,95)
  In De Smaragden Troon, het tweede boek in de serie De Laatste Erfgenaam van Evi F. Verhasselt, maakt de lezer kennis met het thuisland van de Ilf, waar Eleanora meegesleurd wordt in een kluwen van intriges. Wat is het geheim van de Ouden? Welke rol speelt Eleanora in dit mysterie? En wie zal er zetelen op de Smaragden Troon?

6 november

 • Katherine Applegate – De Eindeling 2: Ten strijde (Biloan Junior, young adult, fantasy €19,99)
 • N.K. Jemisin – De gebroken aarde 3: De stenen hemel (Luitingh-Sijthoff, fantasy,  €24,99)
  De Stenen Hemel is het derde en laatste deel van N.K. Jemisins prijswinnende trilogie De Gebroken Aarde. De maan zal binnenkort terugkeren. Of dit het einde der tijden zal inluiden, of iets nog veel ergers, hangt af van twee vrouwen. Essun heeft de krachten van Alabaster Tienring geërfd. Daarmee hoopt ze haar dochter Nassun te vinden en een wereld te creëren waarin elk orogene kid veilig kan opgroeien. Maar voor Nassun komt haar moeders beheersing van de obeliskpoort te laat. Ze heeft het kwaad in de wereld gezien, en heeft geaccepteerd wat haar moeder niet wil toegeven: dat corruptie soms niet kan worden genezen, alleen vernietigd.

7 november

 • Stephanie Garber – Caraval 3: Finale (Luitingh-Sijthoff, young adult, fantasy, €20,99)
 • Johan Klein Haneveld – De Zwijgende Aarde: IJsbrekers (Quasis, SF, €17)
  Tien jaar zijn voorbijgegaan sinds de kolonies van het zonnestelsel het contact met de aarde verloren. De voortvluchtige wetenschapper Michelle Dijon is gestrand op Europa. Onder het ijs van deze Jupitermaan verblijven tot zeemeerminnen en -mannen omgebouwde cyborgs. In opdracht van de overgebleven vertegenwoordigers van de VAHA verzamelen ze unieke chemische verbindingen en enzymen. Uit de honderd kilometer diepe oceaan komen echter signalen die wijzen op het bestaan van grotere, mogelijk zelfs intelligente levensvormen. Michelle zoekt naar manieren om contact met hen te maken. Ze zal snel moeten zijn, want het einde van de Zwijging lijkt te zijn aangebroken. Van de aarde vertrekken de eerste schepen, vastbesloten de macht van de moederplaneet te herstellen … IJsbrekers is een avontuur vol actie dat zich afspeelt in het universum van De Zwijgende Aarde.

12 november

14 november

 • Robert Jordan – Krijger van de Altaii (Luitingh-Sijthoff, fantasy, €20,99)
  Krijger van de Altaii is een losstaand verhaal van fantasylegende en Rad des Tijds-auteur Robert Jordan over een uitzonderlijk volk.
  De waterputten van de Vlaktes drogen op, de geduchte tandhoorns groeien in aantallen, en er zijn slechte voortekenen alom. Wulfgar, een leider van de Altaii-mensen, moet strijd leveren met tweeling-koninginnen, krijgsheren, profeten en magie, in de hoop zijn volk te beschermen en een toekomst voor hun veilig te stellen. Elspeth, een bezoeker uit een andere wereld, heeft de antwoorden, maar het is aan Wulfgar om eerst de juiste vragen te stellen. Wat echter als de kennis die de Altaii kan redden ze ook kan vernietigen?

15 november

 • Tahereh Mafi, T. – Touching Julliette: Schaduw me/Omhul me, Blossom Books, young adult, fantasy, €12,99)
 • Jan van Gorkum – Gevleugelde duisternis (Jan van Gorkum, fantasy, €19,95)
  In een post-apocalyptische wereld die tot de grond toe is afgebrand, lijkt het wakker maken van vuurspuwende draken op zijn zachtst gezegd een slecht idee. Toch is dat precies wat Yorick Novak, een mysterieuze jongeman, van plan is. Met de hulp van een aantal excentrieke reisgenoten is Yorick onderweg naar de slaapplaats van de Gevleugelde Duisternis, een groep enorme draken die de wereld ooit in de as heeft gelegd. Deze beesten vormen nu de enige kans om de wereld te redden uit de klauwen van de Adalgars, een beruchte familie die de scepter zwaait over alles en iedereen. Een gevaarlijke en vreemde tocht volgt, waarbij de kans op succes klein lijkt. Yorick en zijn reisgenoten hebben echter een dubieus voordeel: ze zijn net zo gevaarlijk en krankzinnig als hun missie.

21 november

 • Miriam Borgermans – Slaves 0: Raven 3 (Clavis, young adult, fantasy, €24,99)

23 november

 • Sebastiaan Koen – De verhalen van Auruco 3: Een ijzeren vuist (Zilverbron, fantasy, €19,99)

28 november

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s