Wordt verwacht – oktober 2019

Een representatief overzicht van de SF-, fantasy-, horrorromans en -verhalenbundels die in oktober 2019 verschijnen in Nederland en Vlaanderen.

Als eerste wordt de auteursnaam en de boektitel vermeld, tussen haakjes de originele titel, de naam van de uitgever, het genre en de (advies)prijs. Tevens heb ik aangegeven of de titel tot het young adult-segment behoort. De link verwijst naar de desbetreffende bol.com-pagina of naar de site van de uitgever. Deze lijst is mede tot stand gekomen dankzij de hulp van Jos Lexmond.

Mis je een titel? Verkeerde datum? Liever een andere link? Of wil je iets opsturen? Stuur een mailtje of laat hieronder een reactie achter. 

Reeds verschenen in oktober

 • Jennifer L. Armentrout – The Origin Serie 2 – The Burning Shadow (Z & K, young adult, fantasy, €18)
 • John August – Arlo Finch 2 – Het Meer van de Maan (Luitingh-Sijthoff, young adult, fantasy, €17,99)
 • Stephen Chbosky – De denkbeeldige vriend (Bruna, horror, €19,99)
  Voor de liefhebbers van Stephen King en Kazuo Ishiguro. 
 • Christina Dalcher – Vox (Meulenhoff Boekerij, SF, €19,99)
  Je mag honderd woorden per dag spreken. Eén woord meer en je krijgt een stroomstoot van duizend volt. Welkom in het nieuwe Amerika. Dr. Jean McClellan brengt haar tijd in stilte door. Ze heeft een teller om haar pols die elk woord bijhoudt dat ze spreekt. Ieder woord boven de honderd zorgt voor een krachtige stroomstoot. En dat is niet de enige maatregel die de nieuwe regering heeft opgelegd…

11 oktober

14 oktober

 • Daniëlle Bakhuis – Clownsnacht (Van Goor, young adult, horror, €12,50)

15 oktober

 • Ted Dekker – Het 5e zegel (Kokboekencentrum Fictie, fantasy/horror, €23,99)
  Het 5e zegel is het afsluitende deel in het tweeluik Zegels van waarheid. In Nummer 49 heeft Rachelle drie van de vijf Zegels van Waarheid gevonden en haar woonplaats Eden bevrijd. Nu is het de beurt aan de rest van de wereld. Ze gaat op zoek naar het Vierde en Vijfde Zegel voordat het rijk van de Mystici wordt vernietigd. De Mystici zeggen dat er geen verdediging mogelijk is tegen het Vijfde Zegel, maar Rachelles zoektocht om de mensheid te redden gaat voor. De klok tikt; het einde nadert.
 • Lee Bacon – De laatste mens (Van Holkema & Warendorf, young adult, SF, €14,99)
 • Johan Deseyn – Cargo (De Vrije Uitgevers, horror, €22)
 • K.R. Valgaeren – Engelenlust (Houtekiet, horror, €21,99)

16 oktober

 • Katherine Arden – Winternacht 3: De winter van de heks (Luitingh-Sijthoff, fantasy, €24,99)
  Het lot van de mensheid en de magische wezens die haar omringen, ligt in de handen van Vasya in dit laatste deel van Katherine Ardens trilogie, die begon met De Beer en de Nachtegaal.

21 oktober

 • Terry Goodkind, T. – De Kinderen van D’Hara 1 – Krabbelman (Luitingh-Sjijthoff, fantasy, €16,99)
  Krabbelman is het eerste verhaal in de novellenreeks De Kinderen van D’Hara van De Wetten van de Magie-auteur Terry Goodkind.
  Nadat Richard een ster heeft verschoven in een laatste wanhopige poging om eens en voor altijd de wereld van de levenden en de doden van elkaar te scheiden, leven hij en Kahlan eindelijk in vrede. Maar hoewel veel hetzelfde lijkt, beginnen ze te twijfelen of dat wel zo is. Met de sterren op een andere plek aan de hemel lijkt hun wereld ineens niet zo herkenbaar meer. Als vervolgens Shale, een mysterieuze vrouw uit de Noordelijke Woestenij, arriveert bij een groot banket ter ere van het einde van de duizendjarige oorlog en waarschuwt voor een nieuwe dreiging uit onbekende hoek, komen Richard en Kahlan er tot hun schrik achter dat deze vreemde nieuwe vijand een bedreiging is zoals ze die nog nooit zijn tegengekomen.
  De enige manier om hun wereld te redden, om hun magie voor de wereld veilig te stellen, is door kinderen te krijgen. Zolang zij aan het einde van hun lijn staan, zowel die van Huis Rahl als de lijn van Biechtmoeders, zal ook de wereld aan het einde van haar bestaan staan…
 • Laura Diane – Als de nacht eindigt (Clavis, young adult, SF, €16,95)
 • Kass Morgan – Lichtjaren 2: Supernova (Blossom Books, young adult, SF, €21,99)
 • Robert Louis Stevenson & Bies van Ede – Het vreemde verhaal van Dr. Jekyll en de heer Hyde (Blossom Books, young adult, horror, €19,99)
  In dit verhaal neemt dokter Utterson je mee in het vreemde verhaal van zijn goede vriend dokter Jekyll. De alom gerespecteerde arts doet zijn best voor de maatschappij en heeft veel aanzien. Maar hij heeft ook een duistere kant. En als hij een drankje ontdekt waardoor hij zijn goede en kwade kant van elkaar kan scheiden, heeft dat gevolgen die hij nooit had kunnen overzien.
  Het vreemde verhaal van dr. Jekyll en de heer Hyde is het derde deel in de Blossom Books wereldklassiekers-lijn, en is verteld door Bies van Ede.
 • Oli Veyn – De Orde van de Poortwachters (Godijn Publishing, young adult, fantasy, €19,99)

23 oktober

 • Alain T. Puyssegur – Apex Legends 1: De strijd (Van Holkema & Warendorf, young adult, SF, €12,99)
  Apex Legends: de strijd is wereldwijd de allereerste fanfiction geïnspireerd op de populaire game Apex Legends. 

24 oktober

 • Marte Jongbloed – Heksenspiegel 2:Hazels spreuk (Luitingh-Sijthoff, young adult, fantasy, €19,99)

25 oktober

28 oktober

31 oktober

 • Morgan Blade – Van Helsing Kronieken 1: Het Apocalypsverbond (Kabook Publishing, young adult, horror/fantasy, €19,95)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s