Meer, meer, meer!

De Nederlandse Netflix-kijker is dol op sciencefiction en horror. Dat blijkt uit een rapport van Parrot Analytics naar de eigen producties (originals) van streamingdiensten.

Parrot Analytics keek naar de populairste series wereldwijd op de streamingdiensten gedurende het eerste kwartaal van 2019. De populariteit van series werd in kaart gebracht aan de hand van data van de videodiensten, sociale media, blogs, downloads en recensiesites. En wat bleek? De Nederlandse Netflixers keken begin 2019 het vaakst naar The Umbrella Academy en Star Trek: Discovery.

Nederlandse Netflixers keken begin 2019 het vaakst naar The Umbrella Academy en Star Trek: Discovery.

Geen hele grote verrassing; in de meeste landen was de serie over de ontspoorde familie van superhelden het populairst. Opvallend is dat de duistere SF-serie Black Mirror het best bekeken is in Rusland.

De populairste serie ter wereld is momenteel Stranger Things. Volgens Netflix, dat nooit kijkcijfers meldt, brak het derde seizoen van de griezelserie records: ruim 40 miljoen huishoudens bekeken in de eerste vier dagen na de lancering tenminste één aflevering.

De komende maanden worden spannend op streaminggebied. Netflix, Amazon Prime Video en Videoland krijgen dan concurrentie van Apple en Disney, die hun eigen videodiensten lanceren. Disney+ begint op 12 november in de VS, wanneer Apple TV+ precies start, is nog niet bekend. Daarnaast komt HBO (WarnerMedia) volgend jaar met een eigen videodienst. En dan hebben we het nog geen eens gehad over nichediensten als Horrify en Fear Unlimited.

Goed nieuws dus, want dat betekent dat er alleen maar meer SF-, fantasy- en horrorseries zullen verschijnen. Ik hoop alvast dat ik de tijd kan vinden om ze ook allemaal daadwerkelijk te kunnen bekijken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s