The NoSleep Podcast

Ik kende het niet, maar dat zegt meer over mij dan over The NoSleep Podcast, dat naar eigen zeggen de meest beluisterde ‘horrorstorytellingpodcast’ ter wereld is.

The NoSleep Podcast bestaat al sinds 2011 en is sindsdien meer dan 130 miljoen keer gedownload. In de afleveringen worden horrorverhalen verteld (in het Engels), omlijst door stemacteurs, muziek en geluidseffecten. The NoSleep Podcast startte als een hobbyproject, maar werd allengs professioneler. Er staan inmiddels honderden afleveringen online die gemiddeld twee uur duren.

De podcasts zijn gratis te downloaden en te beluisteren. Of althans, je kunt een uur gratis luisteren. Wie meer wil, kan een Season Pass aanschaffen voor 20 dollar (waarmee je 25 afleveringen en bonuscontent kunt beluisteren) of 1,50 dollar betalen voor een losse aflevering.

De populariteit van The NoSleep Podcast blijkt ook uit het feit dat makers momenteel bezig met een heuse Halloween-tournee door Amerika en Europa. Tijdens de tournee worden door David Cummings, Jessica McEvoy, David Ault en Erika Sanderson verhalen verteld die nog niet eerder in de podcast zijn gedeeld. Op 18 januari 2020 doen de podcastmakers Nederland aan en zijn zij live te bewonderen in De Duif in Amsterdam. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan.

Leuk natuurlijk, maar nog leuker is een Nederlandse horrorverhalenpodcast – of bestaat die al?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s