Wordt verwacht – augustus 2019

Een representatief overzicht van de SF-, fantasy-, horrorromans en -verhalenbundels die in augustus 2019 verschijnen in Nederland en Vlaanderen.

Als eerste wordt de auteursnaam en de boektitel vermeld, tussen haakjes de originele titel, de naam van de uitgever, het genre en de (advies)prijs. Tevens heb ik aangegeven of de titel tot het young adult-segment behoort. De link verwijst naar de desbetreffende bol.com-pagina of naar de site van de uitgever. Deze lijst is mede tot stand gekomen dankzij de hulp van Jos Lexmond.

Mis je een titel? Verkeerde datum? Liever een andere link? Of wil je iets opsturen? Stuur een mailtje of laat hieronder een reactie achter. 

1 augustus

 • Martijn Kregting – Als een leven botst (Uitgeverij Macc, SF/thriller, €18,95)
  Brigadier Steffen Benson is de spreekwoordelijke olifant in de porseleinkast. Met zijn neiging om met politiewerk buiten de gebaande paden te treden en een misstap als alcoholist, lijkt hij zijn carrière bij de recherche van Gelderland-Zuid vroegtijdig getorpedeerd te hebben. Als hij samen met forensisch rechercheur Merel Rogiers de leiding krijgt over het onderzoek naar de vondst van vijf door geweld om het leven gekomen mensen in een oude kelder, lijkt het Bensons laatste kans om nog verder te komen bij de politie. Hij grijpt die kans met beide handen aan. Maar al snel komen hij en zijn collega’s er achter dat de zaak waar ze mee bezig zijn een vreemde wending krijgt.
 • Johan Klein Haneveld – De Castlefest Kronieken deel 5: De Gevonden Wereld (Uitgeverij Macc, fantasy, €12,95)
  De Castlefest Kronieken is een fantasyserie die zich afspeelt op het fantasyevenement Castlefest.
 • Joke Adam – Buitenaardse Geschenken (Uitgeverij Macc, young adult/jeugd, SF, €19,95)

7 augustus

 • Uschi Zietsch – Fyrgar – Het volk van vuur (Uitgeverij Macc, fantasy, € 19,95)
  Vijfde deel van de Woudzee-epos van de Duitse schrijfster Uschi Zietsch. De Fyrgar zijn onsterfelijk en leven een teruggetrokken leven, hoog in de bergen. Ze behoeden en bewaren de kennis van Woudzee en worden beschouwd als een wijs volk. Men noemt hen ‘Het volk van Vuur’, omdat ze het element op een unieke wijze beheersen en ‘door het vuur’ kunnen gaan om zich verder te ontwikkelen. Ze zijn er van overtuigd dat ze alles weten, maar dan stuiten ze op het raadsel van de Schaduwwever, die de wereld met verschrikkingen overspoelt en er een grauwe deken over neerlaat. Om dit raadsel te doorgronden moet leermeester Aldavinur de hoge bergen verlaten. De prijs die hij betaalt is hoog: hij wordt een mens, en daarmee sterfelijk…

12 augustus

 • Victoria E. Schwab – De kleuren van Schaduw (De Boekerij, fantasy, €24,99)
  Deel 2 van de Schemering-trilogie. Het is vier maanden geleden dat de steen in het bezit van Kell kwam. Vier maanden sinds zijn pad dat van Lila Bard kruiste. Vier maanden sinds prins Rhy gewond raakte en de beruchte tweeling van Wit Londen werd verslagen. Nu, rusteloos sinds hij is gestopt met het smokkelen van magische goederen, wordt Kell ’s nachts geplaagd door duistere dromen, en overdag door herinneringen aan Lila.
  Intussen maakt Rood Londen zich op voor de Element Spelen, een extravagante internationale magiewedstrijd die bedoeld is ter vermaak en om aangrenzende landen te vriend te houden. Men heeft het zo druk met de voorbereidingen dat niemand doorheeft dat een piratenschip vol oude vrienden steeds dichterbij komt. En dat een ander Londen, ver weg, langzaam aan kracht begint te winnen. Want een schaduw die ’s nachts verdwijnt, zal de volgende ochtend weer verschijnen. En de balans van magie is kwetsbaar. Als één stad opbloeit, moet een andere ten onder gaan…

13 augustus

 • Frank Herbert – Duin Kapittel (Chapterhouse Dune)(Q, SF, €29,99)
  Zesde deel in de serie herziene vertalingen van de legendarische sciencefictionklassiekers van Frank Herbert, in een prachtige nieuwe uitvoering. Niet lang na de gebeurtenissen in Ketters van Duin bereikt de strijd tussen de Zusters van de Bene Gesserit en de heerszuchtige Achtenswaarde Matres uit de Verstrooiing een gewelddadig hoogtepunt. De Zusters zijn door de beproevingen, die ze hebben moeten doorstaan tijdens de duizenden jaren durende heerschappij van God-Keizer Leto II, gestaald voor de machtsstrijd die na de dood van de Dwingeland losbrandde. De inwoners van het Keizerrijk trokken toen het heelal in.

15 augustus

 • Lisa Maxwell – De duivelsdief (De Boekerij) (fantasy, €24,99)
  Deel 2 in de Magiër-serie. New York, 1902. Magie is bijna uitgestorven. De Mageus – de laatsten die nog magische krachten bezitten – leven in de schaduwen en verbergen wat ze zijn. Want het oude New York is een gevaarlijke plek waar meedogenloze geheime genootschappen de dienst uitmaken. Esta behoort tot de Mageus en is een geoefende dief met een aangeboren talent om de tijd te manipuleren. Ze moet al haar krachten aanwenden om de Mageus voor de ondergang te behoeden.
 • Teri Terry, T. – Versplinterd (Imagine YA Books by ImageBooks, young adult, fantasy, €17,50)
  Deel 3 van de Slated-trilogie.

20 augustus

 • Scarlett Thomas – De ware held (De Fontein Jeugd, young adult, fantasy, €15,50)
  Derde deel in de Bovenwereld-serie van Scarlett Thomas. Voor fans van Harry Potter. Fee wil meer weten over de diepste geheimen van de Bovenwereld. Max daarentegen zoekt Onder het Grote Woud, het verloren boek dat toegang geeft tot de Onderwereld. Dan verdwijnt er iemand van de faculteit Onderaardse Geografie. Meneer Blue stelt een onderzoek in. Zodra Max zich met de zaak bemoeit, belandt hij diep in de problemen. Zijn vrienden moeten hun leven in de waagschaal stellen om hem te redden. Pas wanneer Fee de echte plannen van Blue ontdekt, beseft ze dat dit haar gevaarlijkste missie ooit is…

28 augustus

 • Jess Rothenberg – Het Koninkrijk (Moon, SF/fantasy, €21,99)
  Het Koninkrijk is een fantasy-pretpark waar gasten worden ondergedompeld in een wereld vol virtuele draken, gigantische kastelen en hightech wezens. Ana is een van de zeven Fantasisten, wondermooie android-prinsessen die ontworpen zijn om dromen waar te maken. Dan ontmoet ze Owen, die in het park werkt, en Ana krijgt voor het eerst gevoelens die verder gaan dan haar programmering… Ze is verliefd. Maar het sprookje verandert in een nachtmerrie als Ana beschuldigd wordt van de moord op Owen. Het is het begin van de rechtszaak van de eeuw. Door getuigenissen in de rechtbank, interviews en Ana’s herinneringen ontstaat een verhaal van liefde, leugens en wreedheid – en wat het écht betekent om mens te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s