Eagle

‘Waarom zou een cultureel divers continent als Europa niet in staat zijn om zijn eigen SF-verhalen en -auteurs een podium te bieden?’, zo vragen de initiatiefnemers van het nieuwe tijdschrift Eagle zich af.

Europa mag dan een gemeenschappelijke economie hebben, in cultureel opzicht valt er nog wel wat werk te verzetten. Marian Truţă, Christin Tamas en Mugur Cornilă zetten de eerste stap met Eagle – The pan-European Science Fiction & Fantasy Magazine, waarvan het eerste nummer deze zomer is verschenen.

Het tijdschrift is volledig Engelstalig. “Let’s face it, English is an European language spoken by a majority of Europeans (an European lingua franca) and by most of the World (the global lingua franca)—there is a huge market for English-language literature and for works in English translation”, legt Christin Tamas uit. “Being pragmatic, we have to use the idiom that’s understood by the European majority if we want to offer access to as many readers as possible.”

Het doel is om Europese SF-auteurs in de schijnwerpers te zetten en samen te brengen, om op die manier lezers wereldwijd een staalkaart te kunnen aanbieden van Europese speculatieve fictie. Het eerste nummer bevat verhalen van Roberto Quaglia, Silviu Genescu en Dănuț Ungureanu en is te bestellen voor 9,99 euro via Amazon.

En voor wie geen genoeg kan krijgen van verhalentijdschriften (of liever in het Nederlands leest): het eerste nummer van het nieuwe magazine De Horizonvreter is onlangs verschenen en te bestellen voor 8,40 euro (of los te koop in Utrecht, Arnhem en Nijmegen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s