Nederlandse SF-film wint prijs in Korea

De Nederlandse sciencefictionfilm The Occupant is in de prijzen gevallen. Tijdens het Bucheon International Fantastic Film Festival (BIFAN) in Zuid-Korea wonnen Regisseur Hugo Keijzer en producent Maurice Schutte de prestigieuze Bucheon Award.

Het is voor het eerst dat een Nederlands project een award wint tijdens het BIFAN, het grootste Aziatische filmfestival voor liefhebbers van SF, fantasy en horror. Aan de prijs is een bedrag van ruim 11.000 euro verbonden. Belangrijker nog is dat op deze manier de deur wordt geopend naar Aziatische financiers, coproducenten en distributeurs.

The Occupant gaat over de geologe Danny die met haar helikopter is neergestort op een afgelopen plek in de Russische bergen. Ze begint aan een lange tocht door het besneeuwde landschap om uiteindelijk op een mysterieuze plek te belanden. De film wordt omschreven als een ‘scifi drama with a touch of horror’.

Om de film van de grond te krijgen, maakten Keijzer en Schutte een negen minuten durende, volledig Russisch gesproken proloog, waarmee langs de diverse filmfestivals werd getrokken. In deze korte film maken we kennis met Galkina (Helen Baranova), de piloot van een Russische drone. Als er een UFO in het Russische luchtruim opduikt, vormt dat het startpunt van een zenuwslopende race tegen de klok.

The Occupant heeft een budget van ongeveer 1 miljoen euro. Regisseur Keijzer hoopt nog deze winter te kunnen beginnen met de opnames.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s