Vincent Price in Amsterdam

Op 27 mei zou de legendarische horroracteur Vincent Price 108 jaar zijn geworden, ware het niet dat de acteur in 1993 overleed op de nog altijd gezegende leeftijd van 82. Op zondag 26 mei wordt hij bij Lab 111 in Amsterdam herdacht in aanwezigheid van zijn dochter en biograaf Victoria Price.

Samen met Christopher Lee en Peter Cushing was Price een van de grootste naoorlogse horroracteurs en hoewel hij al in 1938 debuteerde, vertolkte hij pas in 1953 zijn eerste echte horrorrol in de 3D-film House of Wax. Het zou nog tot 1960 duren voordat hij dankzij de Edgar Allan Poe-verfilming van Roger Corman (The House of Usher, The Masque of the Red Death, Tales of Terror) een echte horrorster werd. Zijn ietwat geaffecteerde, zalvende stemgeluid was uit duizenden herkenbaar en werd ook vaak gebruikt zonder dat Price zelf in beeld was. Denk bijvoorbeeld aan het gesproken intro van Michael Jacksons Thriller of de korte animatiefilm Vincent van Tim Burton.

Op zondag 26 mei is Vincent Price’s dochter en biograaf Victoria Price in Amsterdam en verzorgt zij bij Lab 111 een lezing over haar vader. Aansluitend wordt Pete Walkers House of the Long Shadows (1983) vertoond, waarin naast Price ook Christopher Lee en Peter Cushing te zien zijn. Deze film wordt ingeleid door horrorkenner Jan Doense.

Kaartjes voor de lezing kosten 5 euro, een kaartje voor de film 11 euro. Tickets zijn te bestellen via lab111.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s