Zendingsdrang

Het leuke aan fans van het fantastische genre is hun ongebreidelde enthousiasme, gecombineerd met een onbedwingbare zendingsdrang. Waarom zou je anders een site of online magazine beginnen met SF-, fantasy- en horrorverhalen en –artikelen? Er zijn relatief veel van dergelijke sites en dat is alleen maar positief natuurlijk. Hoe meer aandacht voor ‘ons genre’, hoe beter!

De nieuwste loot aan de immer uitdijende stam van fan-portals is Modern Myths (‘popcultuur voor avonturiers’), dat is ontstaan uit de smeulende resten van de website Fantasize. Laatstgenoemde site hield op 31 augustus 2018 op te bestaan. Modern Myths is bedoeld ‘voor iedereen die houdt van superhelden, fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort’, aldus hoofdredacteur Jeroen Geelhoed.

Hoe meer aandacht voor ‘ons genre’, hoe beter!

Jeroen en zijn team gaan lekker van start, met recensies en achtergrondartikelen en het archief is bovendien al behoorlijk gevuld; de oudere Fantasize-artikelen zijn nieuw leven ingeblazen. Om in de gaten te houden dus.

Aardig is ook het initiatief van uitgeverij Macc van Theo Barkel. In hun nieuwe kwartaalmagazine Maccazine (niet te verwarren met het gelijknamige magazine rond Paul McCartney) worden auteurs en illustratoren geïnterviewd en passeren huidige en te verwachten titels de revue. Het eerste nummer – online te lezen of als pdf te downloaden – staat in het teken van jeugdboeken. Een leuk initiatief dat hopelijk navolging krijgt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s