Harland Awards Verhalenwedstrijd 2018

De winnaars van de Harland Awards Verhalenwedstrijd 2018 zijn bekendgemaakt. Tijdens een Facebook-event werd zaterdagmiddag 13 april het verhaal ‘Delfts grauw’ van Mascha Schoonakker tot winnaar uitgeroepen.

‘Kaf van het koren’ van Cornélie Moolhuizen en ‘Vleeshandel’ van Eddie van Dijk staan op respectievelijk de tweede en derde plaats. De Feniksprijs (oftewel de auteur die het grootste aantal plaatsen ten opzichte van de vorige editie is gestegen) ging ook naar Cornélie Moolhuizen. Vorig jaar belandde zij met haar verhaal ‘Buiten adem’ op plek 103. Esther Kroon sleepte de debuutprijs in de wacht voor ‘Hoogmoed komt voor de val’.

In totaal werden er 162 verhalen ingezonden door 142 schrijvers, waarvan er 13 werden gediskwalificeerd.

De top 10 ziet er als volgt uit:

1          Mascha Schoonakker – Delfts grauw           
2          Cornélie Moolhuizen – Kaf van het Koren
3          Eddie A, van Dijk – Vleeshandel     
4          Johan van Caeneghem – De Schommel        
5          Wouter van Gorp – Voor het Ongeluk Geboren      
6          Esther Kroon – Hoogmoed komt voor de val          
7          Eva Gabriela – Jamais vu       
8          Paula Reitsma – Gift 
9          Stefanie Alexandra Mulder – De elevator game      
10        Mike Jansen – De veenman   

De volledige lijst is hier in te zien.

De Harland Awards zijn de ‘bekroningen voor de Nederlandstalige verbeeldingsliteratuur’, georganiseerd door de Stichting ter Bevordering van het Fantastische Genre. De selectiejury bestond dit jaar uit Tais Teng, Sarah de Waard en Kim Schreurs. In de conclaafjury zaten Rob Geukens, Roderick Leeuwenhart, Saskia Veen, Boukje Balder, Nanouk Meijer, Monique Manshanden, Tim Rooijers, Maria Postema, Daan Windhorst en Christiaan Fruneaux.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s