Wordt verwacht – april 2019

Een representatief overzicht van de SF-, fantasy-, horrorromans en -verhalenbundels die in april 2019 verschijnen in Nederland en Vlaanderen.

Als eerste wordt de auteursnaam en de boektitel vermeld, tussen haakjes de originele titel, de naam van de uitgever, het genre en de (advies)prijs. Tevens heb ik aangegeven of de titel tot het young adult-segment behoort. De link verwijst naar de desbetreffende bol.com-pagina of naar de site van de uitgever. Deze lijst is mede tot stand gekomen dankzij de hulp van Jos Lexmond.

Mis je een titel? Verkeerde datum? Liever een andere link? Of wil je iets opsturen? Stuur een mailtje of laat hieronder een reactie achter.

4 april

 • Nora .K. Jemisin – De Gebroken Aarde 2 – De Obeliskpoort (Broken Earth 2: The Obelisk Gate) (Luitingh-Sijthoff, SF, €24,99)
  De Obeliskpoort is het tweede deel van N.K. Jemisins prijswinnende trilogie De Gebroken Aarde. Een genrebrekende roman over klimaatverandering, rassenscheiding en onderdrukking in een wereld waarin meedogenloze natuurkrachten complete beschavingen wegvagen. Zowel met het eerste als het tweede deel won ze de Hugo Award voor beste fantasy-roman.
 • Ben Smith – Doggerland (Atlas Contact, SF, €21,99)
  Op de Noordzee, ver weg van wat er over is van de kustlijn, strekt een windmolenpark zich uit tot aan de horizon. De jongen en de oude man, van wie de leeftijd niet valt in te schatten, zijn belast met het onderhoud, terwijl de eeuwige golven merkwaardige ladingen rommel door de watervelden met turbines sleuren. Het vasteland is slechts een herinnering, evenals de vader van de jongen, die door De Firma naar het oneindige windmolenpark is gestuurd om zijn vaders plaats in te nemen na diens verdwijning.

8 april

11 april

 • Anna Stephens – De Ziener 2: Zwartziel (Godblind 2: Darksoul) (Luitingh-Sijthoff, fantasy, €24,99)
  Zwartziel is het vervolg op het epische De Ziener van Anna Stephens. Een duister verhaal over oorlog, familie, godsdienstextremisme en verraad dat doet denken aan de boeken van Joe Abercrombie en Scott Lynch.

13 april

 • Anaïd Haen en Django Mathijsen – Er zal eens… (Zilverspoor, SF, €18,95)
  Een vrouw die een planeet wil behoeden voor het lot dat haar eigen wereld fataal werd. Een man op het spoor van een misdaad in een wereld zonder herinneringen. Een robot met een missie van levensbelang. Een echtpaar dat ermee worstelt dat een van hen steeds vijf jaar weg is en dan slechts vijf weken ouder wordt… Gewone mensen (en robots) in 20 situaties die we ons nog (bijna) niet kunnen voorstellen. Hoe houden zij zich staande? Verhalenbundel van Anaïd Haen en Django Mathijsen.

15 april

 • Sophia Drenth – 1000 Nachten (Staaldruk, fantasy/horror, €19,95)
  De nieuwe Bloedwetten-bronvertelling van Sophia Drenth. De mooiste vrouw van het noordelijk halfrond is onderweg naar een nieuw leven. Op een continent waar de gebruiken haar vreemd zijn, zal zij in het huwelijk treden met een man die ze nog nooit heeft ontmoet.  Wanneer haar karavaan wordt overvallen, valt zij in handen van een geheimzinnige bloedcultus. 1000 Nachten wordt op zaterdag 13 april gepresenteerd op Elfia Haarzuilens.
 • Maja Vermeulen – Heksenzielen 1: Krachtig ontwaken (De Vrije Uitgevers, young adult, fantasy, €14,95)
  Op de dag van haar zeventiende verjaardag worden Olivia’s magische krachten gewekt. Ze komt hierdoor flink in de problemen. Samen met haar beste vriend Nerd (Leonard) slaat ze op de vlucht. Ze vluchten niet naar een andere plaats maar naar een andere tijd… Eerste deel van de Heksenzielen-trilogie.

17 april

 • Marie Postema & Mary Shelley – Frankenstein (Blossom Books-wereldklassiekers 2, young adult. horror, €24,99)
  Bij Frankenstein denken de meeste mensen aan het grote, groene monster met schroeven in zijn hoofd. Maar dat is niet het verhaal dat Mary Shelley in 1816 opschreef. Dat verhaal gaat over de ambitieuze wetenschapper Victor Frankenstein, die een levend wezen weet te creëren. Zijn schepping, het “monster’, voelt zich in de steek gelaten door zijn maker en begint dood en verderf te zaaien – uit wanhoop. Frankenstein is het tweede deel in de Blossom Books wereldklassiekers-lijn, en is verteld door Maria Postema.

18 april

 • Cassandra Clare – De Duistere Machten 3: Koningin van Lucht en Duisternis (Queen of Air and Darkness) (Moon, young adult, fantasy, €24,50)
 • Rima Orie – De Zwendelprins (Moon, young adult, fantasy, €21,00)

23 april

24 april

25 april

 • Daniëlle Bakhuis – De executie (Van Goor, young adult, SF, €16,99)
  Het is 2048. Wanneer de zestienjarige Charlotte van der Wal een misdaad begaat, heeft dat grote gevolgen. Sinds de doodstraf weer is ingevoerd, worden jongeren in enorme kooien boven een onpeilbare diepte in een live tv-show terechtgesteld. Ze zijn hun leven niet zeker, want voor het uur voorbij is zullen bij vier ‘kandidaders’ de bodems onder hun kooien worden weg geklapt. Breng nu je stem uit!

26 april

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s