Dag van het Fantastische Boek gecanceld

Dit jaar vindt er geen Dag van het Fantastische Boek plaats. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt op Facebook en Instagram. Dit houdt ook in dat Harland Awards niet fysiek worden uitgereikt. In plaats daarvan worden de awards op zaterdag 13 april om 17:00 uur digitaal overhandigd.

De Dag van het Fantastische Boek is een literair evenement dat zich focust op fantasy, SF en horror. Het wordt georganiseerd door de Stichting ter bevordering van het fantastische genre.

Het programma is een kruisbestuiving tussen de fantastische literatuur, de geek scene en de popcultuur. Vorig jaar vond het event plaats in de Amsterdamse Tolhuistuin en was de Amerikaanse schrijfster Naomi Novak eregast en keynote speaker.

’s Avonds worden traditiegetrouw de Harland Awards Romanprijs, de Harland Awards voor Verhalen en de Ready To Read publieksprijs voor het beste Engelstalige fantastische werk uitgereikt.

Waarom de vierde editie van de Dag van het Fantastische Boek is geannuleerd, is niet bekendgemaakt. De organisatie rept over ‘buitenaardse krachten’ en een ‘verschrikkelijke drakenplaag’. Begin februari werd nog gemeld dat de voorbereidingen in volle gang waren.

Vorig jaar liet de stichting Fantastisch Genre weten dat het tijd werd voor een nieuwe koers: “De Dag van het Fantastische Boek zélf slokt zó veel energie en tijd op dat er misschien te weinig aandacht is voor al het andere wat we beogen en met twee bestuursleden en een flinke groep actieve vrijwilligers die misschien wel méér willen, is het tijd voor een ‘reshuffle’. Op dit moment staan we op een tweesprong in onze geschiedenis.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s