Nederlands tintje

Het Imagine Film Festival opent dit jaar voor de eerste keer met een Nederlandse co-productie. Op 10 april is de film ‘Monos’ de openingsfilm van de 35ste editie van het filmfestival.

De Spaanstalige thriller Monos is een film van de Braziliaanse regisseur Alejandro Landes, waarvan het Amsterdamse Lemming Film de Nederlandse co-producent is.

‘Monos’ is een ‘wild verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld.’

De trailer is al net zo wazig als bovenstaande tekst.

‘Monos’ won de World Cinema Dramatic Special Jury Award tijdens het Sundance-festival en sleepte onlangs de publieksprijs in de wacht tijdens het filmfestival van Cartagena. Het camerawerk is van de Nederlandse Jasper Wolf (Niemand in de Stad, Aanmodderfakker) en voor de soundtrack tekende Mica Levi (Under the Skin). De film werd ondersteund door het Hubert Bals Fonds van het International Film Festival Rotterdam, het Nederlands Filmfonds en The Netherlands Production Incentive.

De publieksopening van Imagine 2019 is de Europese première van de Australische zombiekomedie Little Monsters, waarin een aan lager wal geraakte muzikant Dave zich opgeeft als vrijwilliger voor een schooluitje, voornamelijk vanwege de aantrekkelijke lerares Caroline. Wanneer het gezelschap eenmaal is gearriveerd, wordt het park overvallen door een groep zombies.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Imagine Film Festival vindt plaats van 10 tot en met 20 april in EYE Filmmuseum te Amsterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s