Wordt verwacht – maart 2019

Een representatief overzicht van de SF-, fantasy-, horrorromans en -verhalenbundels die in maart 2019 verschijnen in Nederland en Vlaanderen.

Als eerste wordt de auteursnaam en de boektitel vermeld, tussen haakjes de originele titel, de naam van de uitgever, het genre en de (advies)prijs. Tevens heb ik aangegeven of de titel tot het young adult-segment behoort. De link verwijst naar de desbetreffende bol.com-pagina of naar de site van de uitgever. Deze lijst is mede tot stand gekomen dankzij de hulp van Jos Lexmond.

Mis je een titel? Verkeerde datum? Liever een andere link? Of wil je iets opsturen? Stuur een mailtje of laat hieronder een reactie achter. 

1 maart

 • Jorrit de Klerk – Revolte (Quasis Uitgevers, SF, €15,-)
  Eerste deel van de vijfdelige serie ‘De zwijgende aarde’, waarin zes Nederlandse auteurs vijf sciencefictionboeken schrijven die zich afspelen in dezelfde toekomst. In het jaar 2303 regeert de aarde over de koloniën in het zonnestelsel. Maar dan gebeurt er iets waardoor communicatie van en naar de aarde wegvalt. Hier meer informatie over deze bijzondere serie.

2 maart

7 maart

 • Anna Lopez Dekker – Lathrain 1 – De band (Celtica Publishing, fantasy, €16,95)
 • Jessica Townsend – Nevermoor 2 Wondersmid – De roeping van Morrigan Crow (Wundersmith: The Calling of Morrigan Crow) (Luitingh-Sijthoff, young adult, fantasy, €17,99)

8 maart

 • Harrie Geelen – Voorgoed weg (Van Oorschot, fantasy, €29,99)
  Tweede en derde deel van de trilogie ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’.

9 maart

 • Christopher C. Petersen – De Weerling Boek 2 – Chaos (Uitgeverij Macc, fantasy, €19,95)
  Tweede deel van de Weerling-trilogie. De macht van Cortèz groeit gestaag. De waarschuwing die Levi en zijn vrienden aan Alexander hebben gebracht geeft het verzet de tijd om de verdeding te organiseren, maar is het wel genoeg?

12 maart

 • Stephen King – Verlichting (Elevation) (The House of Books, horror, €16,99)
  Scott Carey blijft gewicht verliezen zonder dat zijn uiterlijk verandert, en zo gebeuren er wel meer vreemde dingen. In het plaatsje Castle Rock belandt hij midden in een escalerende ruzie met zijn lesbische buren. Een van hen is vriendelijk, de andere cold as ice. De vrouwen willen een restaurant openen maar de inwoners willen niets weten van een lesbisch koppel. Als Scott inziet met wat voor vooroordelen zij, en hijzelf, te maken hebben, besluit hij te helpen. Novelle van Stephen King.
 • Ahmed Saadawi – Frankenstein in Bagdad (Frankenstein in Baghdad) (De Geus, horror, €21,50)
  Hadi de voddenman struint de straten van het door de Amerikanen bezette Bagdad af op zoek naar achtergelaten lichaamsdelen. Hij naait ze aan elkaar zodat de overheid het geheel als stoffelijk overschot moet erkennen en het lichaam officieel begraven kan worden. Maar dan verdwijnt het lichaam, en krijgt Bagdad te maken met een serie mysterieuze moorden. De gruwelijkste geruchten doen de ronde, over een afzichtelijk wezen dat niet gedood kan worden. En Hadi realiseert zich dat hij een monster heeft gecreëerd…

15 maart

 • Jen Minkman – Het licht van Lorelei (Imagine YA Books by ImageBooks, young adult, fantasy, €17,50)
 • Alexandra Monir – De Laatste Zes (The Final Six) (Imagine YA Books by ImageBooks, young adult, fantasy, €16,50)
 • Teri Terry – Gewist (Slated) (Imagine YA Books by Imagebooks, young adult, SF, €15,-)

18 maart

19 maart

 • Frank Herbert – Ketters van Duin (Heretics of Dune) (Uitgeverij Q, SF, €29,99)
  Het rijk is in verval geraakt. De planeet Arrakis – nu Rakis geheten – is teruggekeerd naar zijn woestijnklimaat en zijn grote zandwormen sterven. Terwijl de verschillende facties strijden om controle over de overblijfselen van het rijk, raakt men in de woestenij van Rakis in de ban van een jong meisje genaamd Sheeana. Ketters van Duin is het vijfde deel in de zesdelige serie herziene vertalingen van de legendarische sciencefictionklassiekers van Frank Herbert, in een prachtige nieuwe uitvoering.

21 maart

26 maart

 • J.R.R. Tolkien – De val van Gondolin (The Fall of Gondolin) De Boekerij, fantasy, €22,99)
  Het allerlaatste ongepubliceerde boek van Tolkien en het eerste verhaal dat hij schreef over Midden-aarde. De val van Gondolin volgt de ultieme krachtmeting tussen ‘de bron van alle kwaad’ Morgoth en de zeegod Ulmo. De lezer volgt Tuor die een avontuurlijke en gevaarlijke queeste onderneemt om de verborgen stad Gondolin te vinden. Wanneer hij daar eindelijk aankomt, wordt hij een belangrijk man en krijgt hij een zoon: Eärendil, een belangrijk figuur in De Silmarillion en In de ban van de ring. Maar Morgoth valt aan met Balrogs, draken en orks, en de stad lijkt ten onder te gaan…
 • S.K. Vaughn – Donkere nacht (Across the Void) (De Boekerij, SF, €19,99)
  Door een verschrikkelijk ongeluk strandt astronaute May Knox als enige overlevende in een onbruikbaar ruimteschip. Als ze niet snel wordt gered, gaat ze dood. Dan blijkt dat May toch niet alleen is: er verbergt zich een saboteur in de machinekamer. Hij vertelt haar de waarheid over de missie en onthult dat ze deel uitmaakt van een gruwelijk complot. May heeft geen seconde te verliezen: ze moet de aarde bereiken voor het te laat is. En er is maar één persoon die haar daarbij kan helpen: Stephen, een getalenteerd NASA-wetenschapper – en Mays ex-man.
 • Lien Botha – Wonderboom (SF, Zirimin Press, €18,95)
  Debuutroman van de Zuid-Afrikaanse Lien Botha, waarin een toekomstbeeld van Zuid-Afrika wordt geschetst aan de hand van historische gebeurtenissen. Voor dit boek ontving ze in 2016 de Jan Rabie Rapport Prize en in 2017 de Eugène Marais Prize.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s