Wordt verwacht – februari 2019

Een representatief overzicht van de SF-, fantasy-, horrorromans en -verhalenbundels die in februari 2019 verschijnen in Nederland en Vlaanderen.

Als eerste wordt de auteursnaam en de boektitel vermeld, tussen haakjes de originele titel, de naam van de uitgever, het genre en de (advies)prijs. Tevens heb ik aangegeven of de titel tot het young adult-segment behoort. De link verwijst naar de desbetreffende bol.com-pagina of naar de site van de uitgever. Deze lijst is mede tot stand gekomen dankzij de hulp van Jos Lexmond.

Mis je een titel? Verkeerde datum? Liever een andere link? Of wil je iets opsturen? Stuur een mailtje of laat hieronder een reactie achter. 

8 februari

 • Sandra J. Paul – De Duistere School (Hamley Books/Bizzyby VOF, young adult, fantasy/horror, €17,50)

12 februari

 • Lisa Maxwell – De laatste magiër (The Last Magician) (De Boekerij, fantasy, €10,-)
  Esta is een getalenteerde dief, opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen van de sinistere Orde. Met haar aangeboren talent om de tijd te manipuleren, kan Esta deze kostbare voorwerpen laten verdwijnen voordat de Orde zelfs maar beseft dat ze er is. Haar training bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen dat de geheimen van de Orde bevat. Voordelige tweede druk.
 • Christopher Paolini – Verhalen uit Alagaësia – Deel 1: Eragon – De drietand, de heks en de draak (The Fork, the Witch, and the Worm) (De Boekerij, fantasy, €20,-)
  De drietand, de heks en de draak is een doorlopend verhaal met Eragon in de hoofdrol. Eindelijk leren we hoe het hem vergaat na het einde van Erfenis. Eragons avonturen worden afgewisseld met uitstapjes naar andere werelddelen en uittreksels uit manuscripten, waaronder de memoires van Angela de kruidenvrouw, geschreven door haar inspirator Angela Paolini.

 

15 februari

 • David Walton – De plaag (The genius plague) (Xander/Karakter, SF/thriller, €21,50)
  David Walton is auteur van zes titels die stuk voor stuk uitstekend ontvangen zijn. Voor zijn debuut ontving hij de Philip K. Dick-award. De plaag is zijn eerste boek dat in het Nederlands verschijnt. Neil Johns is net begonnen aan een droombaan als codebreker bij de NSA wanneer zijn broer Paul, een bioloog, vermist raakt tijdens een expeditie in het Amazonewoud. Wanneer Paul weer opduikt, heeft hij een gat in zijn geheugen en een schimmelinfectie die hem bijna het leven kost. Zodra hij genezen is, blijken zijn communicatievermogen en geheugen sterk te zijn verbeterd.
 • Philip Reeve – Mortal Engines 3 – Infernal Devices (filmeditie) (Van Goor, young adult, SF/fantasy, €15,-)

18 februari

 • Jesse T. Holland – Wie is de Black Panther? (Whom is the Black Panther?_ (Luitingh-Sijthoff/Marvel, SF, €12,50)
 • Anthony Ryan – Draconis Memoria 3: Het Keizerrijk van As (The Empire of Ashes)(Luitingh-Sijthoff, fantasy, €29,99)
  Anthony Ryan – auteur van de trilogie In de Schaduw van de Raaf – is terug met de finale van zijn epische fantasy-trilogie Draconis Memoria.

25 februari

 • Annemiek Steur – Jonas Dubbelaar: Vitya Malonti (eigen beheer, young adult, fantasy, €5,50)

26 februari

27 februari

 • Kristin Cast & Cast – De Dysasters 1 (Van Goor, young adult, fantasy, €18,99)
  Geïllustreerde young adult, voor Marvel-fans. Eerste deel van een nieuwe serie.
 • Max Evans – Chaotische Goden 1: De ontsnapping van Thanatos (Billy Bones, young adult, fantasy, €15,99)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s