Wordt verwacht – januari 2019

Een representatief overzicht van de SF-, fantasy-, horrorromans en -verhalenbundels die in januari 2019 verschijnen in Nederland en Vlaanderen.

Als eerste wordt de auteursnaam en de boektitel vermeld, tussen haakjes de originele titel, de naam van de uitgever, het genre en de (advies)prijs. Tevens heb ik aangegeven of de titel tot het young adult-segment behoort. De link verwijst naar de desbetreffende bol.com-pagina of naar de site van de uitgever.

Mis je een titel? Verkeerde datum? Liever een andere link? Of wil je iets opsturen? Stuur een mailtje of laat hieronder een reactie achter. 

7 januari

8 januari

 • Victoria E. Schwab – Schemering 1: Kleuren van Magie (Shades of Magic: A Darker Shade of Magic) (Meulenhoff/Boekerij, fantasy, €15,99)
  De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Kell is een zeldzame magiër die tussen deze verschillende versies kan reizen. Als hij zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt.  De Schemering-trilogie werd door The Guardian en Waterstones uitgeroepen tot een van de beste fantasyboeken van het jaar.

9 januari

 • S.J. Kincaid – The Empress (Leopold, young adult, fantasy, €18,99)

10 januari

 • Jay Kristoff – Nimmernacht 2: Godsgraf (Nevernight 2: Godsgrave) (Luitingh-Sijthoff, fantasy, €29,99)
  Godsgraf is deel twee van Jay Kristoffs trilogie over Mia Corvere, een van de dodelijkste leerlingen op een school voor huurmoordenaars. Mia Corvere, vernietiger van keizerrijken, heeft haar plek gevonden onder de Klingen van Onze Vrouwe van Gezegende Moord, maar velen binnen de congregatie van de Rode Kerk vinden dat ze die niet verdient. Haar positie is onzeker, en ze is nog altijd geen stap dichter bij de wraak die ze wil nemen na de brute dood van haar familie. Maar na een fatale confrontatie met een oude vijand begint Mia te vermoeden dat de Rode Kerk zo haar eigen motieven heeft.

15 januari

 • Michael Grant – Rivaal (Rival) (HarperCollins, young adult, SF,  €17,99)
 • Amy McCulloch – Jinxed (HarperCollins, young adult, SF, €15)

22 januari

 • Will McIntosh – Bullshit 2: De bullshitoorlog (De Fontein, young adult, SF, €12,99)
  De bullshitoorlog is het tweede deel van het Bullshit-tweeluik van Will McIntosh. Vier tieners en een leugendetector tegen de regering. Voor de fans van Netflix-serie Designated Survivor.

23 januari

 • Sara Holland – Everless 2 – Evermore. De tovenares en de alchemist (Blossom Books, young adult, fantasy, €19,99)

29 januari

 • Deborah Harkness – De eeuwige tijd (Time’s Convert) (Meulenhoff/Boekerij, horror/fantasy, €21,99)
  Op het slagveld van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog ontmoet de jonge chirurg Marcus MacNeil de mysterieuze Matthew Clairmont. Matthew doet Marcus een aanbod dat hij niet kan weigeren: een kans op een nieuw leven, een eeuwig leven. Marcus grijpt zijn kans, maar het leven van een vampier is niet zo zorgeloos als hij dacht. Van de auteur van de bestsellertrilogie Allerzielen.
 • Joany de Vries – Verschijning, Uitgeverij Q, horror, €17,50)
  Jeanne Weeber is de dochter van ‘s werelds populairste YouTube-ghosthunter. Met een team bestaande uit Jeanne, haar vader Howard, zijn rechterhand Nick, en clown /cameraman Mirza reizen ze van hot naar her om spooklocaties te onderzoeken. Meestal blijkt er niets bovennatuurlijks aan de hand te zijn, maar aangezien spoken goed zijn voor toerisme, zijn Howard en zijn team tegen een vergoeding wel bereid om wat bewijsmateriaal te fabriceren.

30 januari

 • Harrie Geelen – Voorgoed weg (Van Oorschot, fantasy, €29,99)
  In Voorgoed weg, het tweede en derde deel van de trilogie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?, gaat prins Tor van Sombrië op zoek naar zijn bruid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s