Fear Unlimited versus Horrify

Ik zat er het afgelopen weekend klaar voor, maar helaas. De horrorstreamingdienst Fear Unlimited heeft zijn livegang voor onbepaalde tijd opgeschort. De dienst zou op technisch vlak nog een en ander te wensen overlaten.

Jammer, want aangezien concurrent Horrify nu ruim een maand bezig is, is het interessant om de twee eens met elkaar te vergelijken. Vooralsnog krijgt Fear Unlimited het voordeel van de twijfel; initiatiefnemer Jan ‘Mr Horror’ Doense is geen onbekende in de horrorwereld en dat geldt ook voor strategische partners Schokkend Nieuws en Imagine Film Festival.

logo-horify-vierkantHorrify benadert het horrorgenre wat commerciëler. Voor het bedrijf DutchChannels, dat achter Horrify zit, is de dienst een van de aangeboden nichekanalen, naast onder meer Voorstelling Gemist, een streamingdienst voor theatervoorstellingen, en het christelijke New Faith Netwerk. Patrick Olde Scholtenhuis van DutchChannels, voormalig financieel directeur van RTL, zegt bovendien zelf niet zoveel met horror te hebben – hoewel dat op zich natuurlijk geen probleem hoeft te zijn.

Dat zowel Fear Unlimited als Horrify nu actief zijn, is toeval. Doense is al ruim twee jaar bezig met het opzetten van Fear Unlimited en begin dit jaar hadden de twee partijen een gesprek over een eventuele samenwerking. Fear Unlimited koos er volgens Doense uiteindelijk voor om niet samen te werken, ‘uit zakelijke overwegingen.’

46480308_343292262918467_5098799914691854336_nFear Unlimited kijkt al tegen een achterstand aan. Horrify heeft inmiddels zo’n 10.000 geregistreerde gebruikers en de stip op de horizon is zo’n 20.000 à 30.000 abonnees. Fear Unlimited doet vooralsnog geen uitspraken over het gewenste aantal abonnees.

Maar goed. Ik wacht geduldig af en zet intussen nog maar een aflevering van de geweldige nieuwe horrorserie The Haunting of Hill House op Netflix…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s