Offbeat

Nederlandse SF-films zijn zeldzaam. Dus als er eentje wordt gemaakt, is dat iets om in de gaten te houden. Studenten van de Nederlandse Filmacademie zijn momenteel druk in de weer met de korte sciencefictionfilm én hun afstudeerproject Offbeat.

Offbeat zal een klein half uurtje gaan duren en speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, die zo vervuild is de aarde amper leefbaar meer is. De overheid heeft een glazen koepel beschikbaar gesteld, waaronder het prima toeven is. Alleen… er is slechts plek voor een beperkt aantal mensen. Hoofdpersoon Olly droomt ervan om de best drummende rockster ter wereld te worden, en zet zich vol goede moed aan testen die toegang tot de koepel moeten garanderen. Al snel blijkt dat hij niet aan de verwachtingen van de overheid kan voldoen.

Offbeat wordt gemaakt in samenwerking met de omroep Human en moet eind juni 2019 in première gaan tijdens het Keep an Eye Festival in het Eye Filmmuseum in Amsterdam. In het najaar van 2019 wordt de film uitgezonden door de NPO om vervolgens ingezonden te worden naar diverse filmfestivals over de hele wereld. De regie is in handen van Myrthe Ouwerkerk, het script is geschreven door Chiara Aerts.

“De motivatie voor het maken van deze film is voortgekomen uit gedeelde frustraties over systemen die een oordeel vellen en stempels op je plakken”, aldus de filmstudenten. “Zo’n stempel heeft invloed op de rest van je leven. Als kleuter word je al vroeg getest door middel van toetsen en opdrachten. Hoe je scoort bepaalt of je buiten de boot valt en wat voor label je krijgt: hoogbegaafd, ADD, dyslexie, of nog wat anders. Vervolgens word je ook behandeld naar dat stempel en ga je je er misschien zelfs wel aan aanpassen. Maar eigenlijk is het onzin, een systeem dat bepaalt hoe jij in elkaar zit en wat je bent. We hebben deze frustratie vertaald naar een sciencefiction film, waarin ons hoofdpersonage slachtoffer wordt van een totalitair systeem.”

De makers wilden in eerste instantie € 4.500 ophalen via een crowdfundingactie, maar hebben hun doel inmiddels bijgesteld naar €6.500, waar ze nog een week de tijd voor hebben. Op de Offbeat-campagnepagina van Voordekunst vind je meer informatie en een introductiefilmpje.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s