Labyrinth II

Het is natuurlijk nog veel te vroeg om te juichen en het kan nog heel lang duren, maar het begin is er. Regisseur Fede Alvarez heeft bekendgemaakt dat hij samen met Jay Basu het script heeft afgerond van Labyrinth II. Inderdaad, het vervolg op Jim Hensons fantasyklassieker Labyrinth uit 1986.

In een interview met Fandango vertelt Alvarez: “Het zal een direct vervolg worden op de eerste film, hoewel dit deel zich enkele jaren later afspeelt. Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar het script is klaar en we zijn er erg tevreden mee. Maar het kost tijd en heel veel energie om dergelijke ‘larger than life’-projecten van de grond te krijgen.”

Nu is Labyrinth (samen met The Dark Crystal) een van mijn favoriete films aller tijden, dus mijn verwachtingen zijn bijzonder hoog gespannen. Ik ben al lang blij dat het geen reboot wordt. Jennifer Connely, die in de originele film de 15-jarige Sarah speelt wier broertje wordt ontvoerd door de Goblin King, is inmiddels 47 en zou dus nog steeds prima mee kunnen doen in het vervolg.

De rol van de Goblin King is echter een ander verhaal; ik denk niet dat het verstandig is om iemand anders in de voetsporen van David Bowie te laten treden. Het helpt dat Jim Hensons dochter Lisa Henson en David Bowies zoon Duncan Jones als producers betrokken zijn bij het project.

In tegenstelling tot reboots van bekende filmfranchises (denk aan bijvoorbeeld Ghostbusters of The Mummy) zijn vervolgen over het algemeen succesvol én een nieuwe trend. Zo is de nieuwe Halloween-film (nu in de bioscoop) een vervolg op het origineel van John Carpenter uit 1974 en kunnen we ons verheugen op een nieuwe Terminator-film, met Linda Hamilton als Sarah Connor. Jim Henson-fans zijn bovendien de afgelopen jaren bij de les gehouden door uitgeverij Archaia, die zowel stripseries van The Dark Crystal als Labyrinth uitbrengt. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, heeft Brian Henson laten weten dat er gewerkt wordt aan Labyrinth – The Musical.

Alvarez regisseerde in 2013 een nieuwe versie van Evil Dead en was in 2016 verantwoordelijk voor de succesvolle triller Don’t Breathe. Momenteel is de door geregisseerde film The Girl in the Spider’s Web in de bioscopen te zien, het vierde deel in de populaire boekenthrillerreeks Millennium.

Wanneer Labyrinth II het licht ziet, is nog niet bekend. Fans kunnen tot die tijd hun hart ophalen met The Dark Crystal: Age of Resistance, een Netflix-serie die zich afspeelt vóór de gebeurtenissen in The Dark Crystal.  Met een beetje geluk gaat deze serie eind dit jaar of begin 2019 in première.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s