EdgeZero 2017

EdgeZero 2017 staat online! En voor wie nu denkt: huh? In EdgeZero bundelen Peter Kaptein en Mike Jansen de beste verhalen die in 2017 zijn gepubliceerd of hebben meegedaan aan fantastische verhalenwedstrijden.

Een jury heeft een selectie gemaakt uit 150 inzendingen en de derde editie van Edge Zero bevat de volgende 15 verhalen: Heidelberg, mon amour (Jaap Boekestein & Tais Teng), De vrouw van een halve eeuw (Anaïd Haen), De beste bedoelingen (Wouter van Gorp), Fragmenten (Sophia Drenth), Rassenhaat in vijf gangen (Tijs de Jong), Iets over slapende draken en wekken (Sander de Leeuw), Onzekere Anna (Joost Uitdehaag), Het Gelukkige Land (Jack Schlimazlnik), Vaaltgieren (Tom Thys), De patch (Frank Roger), Tegenpolen (Debby Willems), Kielzog (Maarten Luikhoven), Vergeten getallen in een ver verleden (Jorrit de Klerk), Lirander van Windmare, een Stervende Aarde verhaal (Tais Teng) en Fluxloos (Mike Jansen). Het voorwoord is geschreven door Johan Klein Haneveld.

De verhalen zijn via de site te lezen, maar handiger is het om het gratis e-boek te downloaden. Wie liever een boek van papier in handen heeft, kan via Amazon een fysiek exemplaar bestellen.

En hoewel de jury de selectie heeft gemaakt, wordt de hulp van de lezer ingeroepen voor de uitreiking van de EdgeZero Award. Oftewel: de publieksprijs voor het beste verhaal van het voorgaande jaar. Je hoeft slechts je top drie door te sturen (en je nummer één even toe te lichten).

Uitgelezen? Ga dan verder in Ganymedes, het SF-jaarboek dat wordt uitgegeven door Stichting Fantastische Vertellingen. In augustus verscheen Ganymedes 18, met verhalen van onder anderen Eddy C. Bertin,  Johan Klein Haneveld, Mike Jansen, Jan JB Kuipers,  Oxana Langbeen, Paul van Leeuwenkamp, Jasper Polane en Pen Stewart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s