Nieuwe Stephen King verschijnt op 23 november

Uitgeverij The House of Books zal in november niet de nieuwe Stephen King-roman Elevation uitgeven. Opmerkelijk, aangezien de laatste jaren de Nederlandse King-vertalingen nagenoeg tegelijkertijd uitkwamen met de originelen. In plaats daarvan verschijnt op 23 november de novelle Gwendys knoppenkist, die Stephen King vorig jaar schreef met Richard Chizmar,          

kinggwendysIn Amerika verschijnt Elevation op 30 oktober. The House of Books zal de vertaling van deze roman naar alle waarschijnlijkheid in juni in Nederland uitgeven. Wat de reden van dit uitstel is, is niet bekendgemaakt.

Gwendys knoppenkist (Gwendy’s Button Box) draait rond de 12-jarige Gwendy Peterson, die elke dag de zogenoemde ‘zelfmoordtrap’ neemt naar het uitzichtpunt in het plaatsje Castle Rock. Als Gwendy op een dag boven aan de trap op adem staat te komen, wordt ze aangesproken door een vreemdeling. Op een bankje in de schaduw zit een man met een zwarte broek aan, een zwarte overjas en een wit overhemd. Op zijn hoofd heeft hij een zwart hoedje. Er zullen dagen komen dat Gwendy nachtmerries heeft over dat hoedje…

De novelle Gwendys knoppenkist telt 176 pagina’s en verschijnt vooralsnog alleen als hardcover. De prijs is met 16,99 euro aan de forse kant.

Richard Chizmar is de oprichter en uitgever van het Amerikaanse horrormagazine Cemetery Dance en de gelijknamige uitgeverij. Gwendy’s Button Box verscheen – niet geheel verrassend – in een kleine oplage eerst bij Chizmars uitgeverij. King en Chizmar en diens zoon Billy werken momenteel aan de verfilming van Kings verhaal Trapped.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s