Longlist Edge.Zero 2019 bekend

Debby Willems en Mike Jansen zijn op een gedeelde eerste plaats geëindigd in de Edge.Zero 2019-selectie. Hun verhalen kregen hetzelfde aantal punten: 1.79167. Er zijn in totaal 93 verhalen beoordeeld. In 2018 waren dat er nog 103.

22 verhalen van 21 auteurs vinden een plekje in de jaarlijkse bundel. Mike Jansen die opmerkelijk genoeg altijd massaal de lijst vult, is met 13 verhalen in de lijst te vinden. Johan Klein Haneveld is met acht verhalen opgenomen in de longlist. Hij wordt gevolgd door Tais Teng en Frank Roger, die met ieder vier verhalen in de longlist zijn vertegenwoordigd.

De verhalen zijn binnenkort via de Edge.Zero-site te lezen of te downloaden als e-boek. En hoewel de jury de selectie heeft gemaakt, wordt de hulp van de lezer ingeroepen voor de uitreiking van de Edge.Zero Award. Oftewel: de publieksprijs voor het beste verhaal van het voorgaande jaar. Je hoeft slechts je top drie door te sturen (en je nummer één even toe te lichten).

De EdgeZero Award is de officieuze publieksprijs voor beste SF-, fantasy en horrorverhaal van het afgelopen jaar. Jaarlijks bundelen Peter Kaptein en Mike Jansen de beste verhalen die zijn gepubliceerd of hebben meegedaan aan fantastische verhalenwedstrijden die in het desbetreffende jaar werden georganiseerd.

De volledige longlist is hier te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s