Echo Base Con 2019

Star Wars-fans hebben de datum natuurlijk al lang in hun agenda staan: op zaterdag 21 december vindt in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht een nieuwe editie plaats van Echo Base Con.

Deze editie wordt onder meer stilgestaan bij de twintigste verjaardag van The Phantom Menace, de komst van de eerste live-action Star Wars-serie The Mandalorian, de nieuwe game Star Wars Jedi: Fallen Order en het langverwachte laatste deel in de Skywalker-saga The Rise of Skywalker.

Verder zijn er diverse gasten uit meer dan 40 jaar Star Wars-geschiedenis naar Utrecht afgereisd. Zij zullen niet alleen signeren, maar ook deelnemen aan panels. Zo vertelt Oscarwinnaar Lorne Peterson over zijn carrière bij Industrial Light & Magic en doet designer Niels M. Frederiksen uit de doeken wat er komt kijken bij het creëren van een LEGO Star Wars-set.

Naast de vele gasten zijn er dit jaar traditiegetrouw talloze fangroepen aanwezig, waaronder vertrouwde namen als de cosplayers van de 501st en de Rebel Legion. Nieuw zijn diverse stands van propmakers, met tal van replicaprops die tentoongesteld worden en waar je kunt zien hoe ze worden gemaakt. Daarnaast zijn er lightsaber battles, kunnen de kleinere fans zich weer laten schminken als hun favoriete personage en nog veel meer. En net als vorige keer is er een loterij, waarbij er dit keer meer dan 350 Star Wars-items in de prijzenpot zitten.

In samenwerking met Catawiki organiseert Echo Base Con een veiling van unieke Star Wars-verzamelobjecten. Vanaf 6 december t/m 21 december kan geboden worden op meer dan 70 unieke stukken, waaronder gesigneerde Star Wars LEGO-sets, Stormtrooper-helmen beschilderd door BN’ers en vele andere items.

Tijdens Echo Base Con is er ook een speciale vertoning van The Rise of Skywalker met na afloop een Q&A met een aantal speciale gasten die aan de film hebben meegewerkt. Kaarten voor deze voorstelling kosten €9,50 per stuk.

De opbrengsten van de speciale voorstelling, het evenement en van de veiling komen dit keer geheel ten goede aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), het goede doel in Nederland dat zich inzet voor de bestrijding en het onderzoek naar alle vormen van kinderkanker.

Kaarten zijn nu te koop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s