Wordt verwacht – december 2019

Een representatief overzicht van de SF-, fantasy-, horrorromans en -verhalenbundels die in december 2019 verschijnen in Nederland en Vlaanderen.

Als eerste wordt de auteursnaam en de boektitel vermeld, tussen haakjes de naam van de uitgever, het genre en de (advies)prijs. Tevens heb ik aangegeven of de titel tot het young adult-segment behoort. De link verwijst naar de desbetreffende bol.com-pagina of naar de site van de uitgever. Deze lijst is mede tot stand gekomen dankzij de hulp van Jos Lexmond.

Mis je een titel? Verkeerde datum? Liever een andere link? Of wil je iets opsturen? Stuur een mailtje of laat hieronder een reactie achter. 

Al verschenen in december

13 december

  • M.C. Cools – De levensscepter (Beefcake Publishing, fantasy, €22,50)
    De Indische Elodie heeft haar ouders nooit gekend. Op jonge leeftijd wordt ze geadopteerd en groeit ze op in een westerse wereld. Wanneer haar adoptieouders omkomen in een auto-ongeluk, vindt ze troost en steun bij haar vriend Liam, met wie ze na haar afstuderen meteen gaat samenwonen. Toch knaagt het bij Elodie. Wil zij wel een huisje-tuintje-kindje? Op een nacht komt ze via een droom in een magische parallelle wereld terecht, die naast de aarde ligt. M.C. Cools (1988) is geboren in India, in een klein dorpje aan de kust. Wanneer ze 2,5 jaar is, wordt ze geadopteerd. Een blanke adoptiemoeder wacht haar op in de luchthaven van Zaventem. Cools werkt als farmaceutisch technisch assistent in een apotheek. ‘De Levensscepter’ is haar debuut.
  • Theo Barkel & Johan Klein Haneveld – De Quantumdetectives (Uitgeverij Macc, SF, €18.95)
    Theo Barkel en Johan Klein Haneveld bundelen hun krachten in deze thriller die zich afspeelt in het Nederland van de toekomst. Najaar 2035. Bouwlieden ontdekken tijdens restauratiewerkzaamheden een lijk dat ingemetseld is in de muur van een oud flatgebouw. De politie denkt aan maffiapraktijken, totdat de patholoog tijdens de autopsie een bijzondere ontdekking doet. Tegelijkertijd vinden er storingen plaats in het forensisch instituut, de nieuwe koude fusie centrale van Delft en andere kerncentrales over de gehele wereld. Rechercheur Nadine Sanders staat voor een raadsel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s