Middag van het Fantastische Lied

Fantasyschrijvers laten zich van hun muzikale kant zien: auteurs Peter Schaap en Martijn Adelmund zullen optreden tijdens de Middag van het Fantastische Lied 2019 op zaterdag 26 oktober.

Fantasy en muziek vormen geen vanzelfsprekende combinatie. Je kunt nog zo dol zijn op verhalen over dwergen en draken, als je niet van metal houdt, beleef je weinig plezier aan de muziek van Blind Guardian, Rhapsody of Wind Rose. Ik ben dol op kosmische elektronische muziek en buitenaards bliepende en bloepende soundscapes, maar ik kan me zo indenken dat dat niet voor iedereen geldt. Net zoals ik dan weer niet heel erg warmloop voor mannen met alleen een gitaar.

Een heuse Middag van het Fantastische Lied klinkt dan ook als een uitdaging, maar ik laat me graag verrassen. Zaterdagmiddag 26 oktober (tussen 16.00 uur en 18.30 uur) vindt in het Groningse café ‘Kroeg van Klaas’ de eerste editie plaats. Tijdens deze middag laten Nederlandse schrijvers in het fantastische genre zich, in plaats van hun literaire kant, van hun muzikale kant zien. Daarnaast is er een lezing en panel over muziek in fantastische verhalen en over de rol van muziek bij het schrijven van fantasy.

Kaartjes kosten € 7,50, de voorverkoop is inmiddels gestart via Facebook en de website van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre, die de middag organiseert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s