Fantastische Vertellingen is jarig

De Stichting Fantastische Vertellingen viert in juni haar veertigjarige jubileum. Om dat te vieren wordt de 50ste editie van het tijdschrift Fantastische Vertellingen extra dik (140 pagina’s), verschijnt er diezelfde maand een nieuw nummer van Tjonge (‘de kleinste kleurenglossy van Europa’) en zullen er dit jaar twee Ganymedes-bundels verschijnen.

Het jubileumnummer van Fantastische Vertellingen bevat korte verhalen van Hélène Willems, Lucas Vastenhout, Charles van Wettum en F.P.G. Camerman en essays van onder anderen Patrick Bernauw, Gert P. & Jan J.B. Kuipers en Paul van Leeuwenkamp.

De nieuwe Ganymedes-bundel (nummer 19 alweer) zal in augustus het licht zien. Deze staalkaart van de actuele Nederlandstalige fantastische literatuur wordt zaterdag 10 augustus gepresenteerd in Nieuw Vennep.

Niet alleen wordt die dag Ganymedes 19 gelanceerd, ook wordt de Bemoste Beeld-prijs 2019 uitgereikt. Deze prijs wordt sinds 1990 met onregelmatige tussenpozen toegekend aan oorspronkelijk Nederlandstalige auteurs of kunstenaars, die significant bijdroegen aan fantastische literatuur en kunst. Eerdere winnaars zijn onder anderen Bauke Muntz (2018), Remco Meisner (2017) en Jaap Boekestein (2016).

De eerste Ganymedes-bundel verscheen in 1976 en werd samengesteld door Vincent van der Linden, die dit tot aan zijn dood in 2012 bleef doen. In het jaar 2012 verscheen er dan ook geen Ganymedes-bundel. De 12e bundel wordt nu alsnog uitgebracht en vormt een eerbetoon aan Van der Linden en andere overleden SF-auteurs die publiceerden in deze reeks.

Zie hier voor meer informatie of klik hier om direct een abonnement te nemen op Fantastische Vertellingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s