Lovecraft in de polder

Nederlanders zijn over het algemeen een nuchter en bedaard volkje. Wij laten ons niet gek maken door ‘klimaatdoemdenkers, nucleaire dreiging, dodelijke pandemieën, een nieuwe ijstijd of grijs nanosnot’.

De Nederlanders – of althans zij die aan de kust wonen – weten immers dat de Oude Goden uit de Noordzee zullen oprijzen om hun rechtmatige plek als heersers van het universum weer in te nemen. Pas dan is er reden om je druk te maken. Tenminste, als je nog leeft en ze nog allemaal op een rijtje hebt…

Oftewel: eind december verschijnt de verhalenbundel ‘Lovecraft in de polder’, gevuld met door de legendarische Amerikaanse horrorschrijver H.P. Lovecraft geïnspireerde verhalen van Nederlandse en Vlaamse auteurs.

Aan de samenstelling wordt de EdgeZero-redactie nog volop gesleuteld, maar er is al een cover (van de hand van Tais Teng) en voorlopige inhoudsopgave. De volgende auteurs zijn vooralsnog in de bundel te vinden: Mike Jansen, Tais Teng, Frank Roger en Roderick Leeuwenhart. Johan Klein Haneveld heeft zelfs drie verhalen aangeleverd: ‘De meester van de delta’ (over de gevolgen van klimaatverandering), ‘De gele veeg’ (over een geobsedeerde schilder) en ‘Spelavond’ (over een sessie ‘Call of Cthulhu’).

Details over de exacte verschijningsdatum en omvang worden eerdaags bekendgemaakt. De kans is groot dat de verhalen via de EdgeZero-site gratis zijn te lezen of te downloaden, of desgewenst op papier te lezen. Op Facebook vind je de laatste updates.

En voor wie denkt: huh, Lovecraft? Check onderstaande documentaire, waarin onder anderen Neil Gaiman, John Carpenter, Guillermo Del Toro en Peter Straub vertellen over de invloed die Lovecraft had en heeft.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s